Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Vogue: Er Norge det beste landet for millennials?

Norske millennials tjener mer penger og er lykkeligere, mener motemagasinet.

Joda, vi vet at vi er heldige. For vi bor tross alt i det som flere ganger har blitt kåret til verdens beste land å bo i. Det plukkes opp også internasjonalt, nå sist av amerikanske Vogue.

På sine nettsider skriver motemagasinet at det i USA ikke ser så lyst ut for millennials, og viser til både det som omtales som «studentgjeldskrisen», en usikker fremtid for sosiale rettigheter, stagnert lønn og økende boligpriser.

Skjermdump fra Vogue.com

I Norge derimot er saken en helt annen, skriver Vogue som viser til BBC. Nyhetsgiganten melder at millennials i Norge tjener mer penger enn noensinne, og viser til en økning på 13 prosent i inntekter for norske millennials mot en nedgang i inntekter i både USA, Tyskland og enkelte områder av Sør-Europa – sistnevnte helt opp til 30 prosent.

Norske millennials er dessuten lykkeligere. I 2017 ble Norge kåret til verdens lykkeligste land å bo. I år måtte vi ta til takke med en andreplass bare slått av Finland på første, mens USA holder en 18.plass.

Og grunnen? En sterk økonomi, mye takket være olje- og gassektoren, som igjen fører til lav arbeidsledighet, flere jobber og mer penger som igjen legger grunnlaget for god livskvalitet. Men også sosiale faktorer spiller inn, skriver Vogue, som for eksempel betalt foreldrepermisjon, gratis utdanning, sosialt sikkerhetsnett og gode forsikringsordninger.

«Det skader heller ikke at landet er så nydelig», skriver motemagasinet, og viser til Vogue-skribent Todd Plummers Oslo-guide fra i fjor (som stort sett kun inkluderte Grünerløkka) med navn som Ensemble, Hasla, Velouria Vintage, Territoriet, Oslovelo og Bass Oslo – og selvsagt konseptet «koselig»; «For nordmenn er ikke vinteren noe som må utholdes, men noe som nytes, med hyppige innslag av små gleder som en del av deres livsstil», skriver Vogue.

Hovedbilde: VisitOSLO/Tord Baklund

Les også: Slik blir feien din «Insta-perfekt»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer