Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ungt norsk it-par hylles i Vogue

Sammenlignes med Kate Moss og Johnny Depp.

I dag publiserte britiske Vogue et intervju med det norske it-paret Henrik Holm og Lea Meyer. I tillegg til intervju skrevet av PR-ansvarlig ved YME og journalist Madeleine Holth er de to fotografert i norsk design av Nick Thompson på Grand Hotel. De forteller historien om hvordan de møttes, og omtales som Norges svar på Kate Moss og Johnny Depp. 

22 år gamle Henrik Holm har jobbet som skuespiller siden 2013 da han spilte i NRK-serien Halvbroren, men fikk sitt gjennombrudd i rollen som Even i suksesserien Skam. Kjæresten hans, Lea Meyer, jobber som modell ved siden av å fullføre videregående på Oslo By Steinerskole og har i løpet av sommeren spilt inn sin aller første spillefilm som kommer på kino høsten 2018.

Saken ble til under Oslo Runway mye takket parets felles agent, Alexander Norheim. Han kan fortelle til Melk & Honning at prosessen med å få det unge paret til Vogue startet med ide som ble samlet og organisert av den amerikanske innkjøperen Yael Quint og den anerkjente stylisten Tom Broecker som ble flydd til Oslo av arrangørene bak Oslo Runway. 

– Jeg er så takknemlig, forteller Norheim. 

– Henrik og Lea er i Vogue fordi de er fantastiske talent som begynner å få internasjonal oppmerksomhet. Det er veldig fint å se at internasjonale publikasjoner som Vogue har begynt å legge merke til deres potensial, legger han til.

I billedserien fronter de norsk design som Tom Wood, Edda Gimnes, byTimo, Mayow, Bror August og Moods of Norway. 

I tillegg til å være et norsk par i norsk design, er saken skrevet av nordmann Madeleine Holth. Hun intervjuet Holm og Meyer om forelskelsen, stil og fremtiden.

– Det var supert å intervjue Lea og Henrik, de er veldig profesjonelle selv om man kan tydelig se at de er forelsket, forteller en fornøyd Holth til Melk & Honning.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Hvor viktige de er på en internasjonal skala er uvisst – de er fortsatt unge og har absolutt noe unikt ved dem som kan og antageligvis vil appellere til den internasjonale pressen, forklarer hun.

Det er ikke lengre et spørsmål om hvorvidt norsk mote er på vei ut i verden, og takket være individer som Norheim og Holth sin innsats for å fremme norske ansikt og designere blir fremtiden til norsk mote enda lysere.

At norsk mote blir presentert i et så prestisjefylt magasin som Vogue, gjør Holth veldig stolt.

-Det er utrolig viktig at Norges kreative individer stiller opp og tar på seg ambassadør-stillingen som representanter for Norge når de først får muligheten til å stille i utenlandsk presse. På lik linje som vi må vise det beste i har innenfor musikk og film, må vi også vise det beste vi har av mote.

Omtalelser i Vogue gir ikke bare et spark til norsk mote, men presenterer Henrik Holm og Lea Meyer til det internasjonale markedet. Dermed blir det lett å lure på hvordan fremtiden ser ut for det unge it-paret.

– Henrik og Lea vil fokusere på sine skuespillerkarrierer. Dette handler ikke om å bli fulltidsmodeller, men om å komplimentere karrierene deres. De har begge enormt potensiale og vi vil bare hjelpe dem med å oppnå det, avslutter Norheim.

Alle bilder: Nick Thompson, Vogue UK

Les også: Kulturministeren til M&H: – Jeg tror vi bare er i starten av noe stort i norsk mote

Siste saker

Mest lest nå
Les mer