Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Månedens lesning: november
Audrey Hepburn. Foto via Harper's Bazaar

Månedens lesning: november

Rihannas visuelle selvbiografi, stjerneskuddet Lizzo og Lady Gaga foreviget av norsk fotograf.

«Rihanna»

Rihanna

Denne måneden slapp Rihanna sin visuelle selvbiografi – som skapt for Instagrams tidsalder. Smekkfull av fargerike, aldri-før-sett-bilder, har det tatt fem år å sy boken sammen.

På 504 sider med over 1000 bilder får man et unikt innblikk i livet hennes, fra barndommen på Barbados til hverdagsøyeblikk som å spise mango på stranden. Og ikke minst hennes suksessfulle karriere og utsolgte konserter verden over.

Vogue UK desember: «Lizzo: ‘I’m not trying to sell you me. I’m trying to sell you, you’»

Stjerneskuddet Lizzo pryder forsiden på ett av de to desember-coverne til britiske Vogue. Her snakker sangeren, rapperen og fløytisten ut om angst, representasjon og hardt arbeid.

– Hvis jeg var 21 år gammel nå, ville jeg ikke klart å opprettholde denne livsstilen uten å ha store angst- og panikkanfall. Gudskjelov, så handler reisen min om selvpleie og å finne kjærligheten til deg selv og pleie den selv. Fordi det er det kunstnere trenger mer enn noe annet.

– Jeg pleide å se på tv og i magasiner, og jeg så ikke meg selv. Når du ikke ser deg selv, begynner du å tenke at det er noe galt med deg. Så får du lyst til å se ut som de tingene, og når du forstår at det ikke er fysisk mulig, begynner du å tenke: ‘Hva faen er galt med meg?’.

Les hele intervjuet her.

«Always Audrey»

Foto: Milton H. Greene via Harper’s Bazaar

Utallige fotografer har forsøkt å fange sjarmen til ikoniske Audrey Hepburn gjennom linsen sin. I denne nye boken med bilder aldri før vist, får man se fotografier av henne signert hele seks ulike fotografer.

Always Audrey viser alt fra Hepburn som forbereder seg til debuten sin på Broadway i New York på 50-tallet, til skuespilleren poserende med et esel i Roma, og fasjonabel i Paris på 60-tallet. Og spillende cricket på stranden. Perfekt for alle coffee table-book-entusiaster.

Randall Slavin: «We all want something beautiful»

Lurer du på hvordan de største Hollywood-stjernene festet før de slo gjennom, og før sosiale medier kom på banen? Randall Slavin vet, for han tok bilder av dem alle sammen. Nå viser han dem frem i sin nye fotobok.

Leonardo DiCaprio på Charlize Therons 22-årsdag, Kate Hudson på Playboy-fest og Orlando Bloom som spiller backgammon i en bakgård i Malibu. Ingenting av dette havnet på Instagram.

Som skuespillerspire som slet med å få endene til å møtes, måtte Slavin se seg nødt til å jobbe på en bensinstasjon. Her fulgte han med på unge, vakre mennesker som gikk forbi og inn i studio på andre siden av gaten. Han gav opp karrieren som bensinstasjon-hunk for å ta bilder av skuespillervennene sine, inkludert Hilary Swank.

Etter å ha tatt blinkskudd i over 30 år, er Slavin fremdeles en av de mest ettertraktede fotografene i verden, og en favoritt blant kjendiser og motemagasiner.

Charlize Theron og Leonardo DiCaprio. Foto: Randall Slavin via iD Magazine

Amy Fine Collins: «The international best dressed list: The official story»

Denne coffee table-boken «illustrerer en bankett av stil, eleganse og smak. Dette er en hvem-er-hvem av de mest glamorøse menn og kvinner rundt om i hele verden, og den ultimate skatten av moteinspirasjon. Disse vakre svanene av eleganse, påvirkning og nåde er samlet her i den mest omfattende undersøkelsen noensinne publisert».

The international best dressed list ble startet i 1940 av Eleanor Lambert, «gudmoren» av mote og kvinnen bak den berømte Met-gallaen. Kåringen er blitt ansett et barometer for stil, og omfatter både sosietsmenn- og kvinner, kongelige, Hollywood-stjerner, kjendiser og personligheter innen mote, kunst, kultur, sport og media. Nå samles alle i en unik og visuell bok, med forord av designer Carolina Herrera.

Angela Kelly: «The other side of the coin: The Queen, the dresser and the wardrobe»

Dronning Elizabeth II av Storbritannia er kanskje snart 100 år gammel, men det betyr ikke at hun ikke fremdeles kler seg moteriktig. Nylig kom nyheten om at hun vil droppe pels fremover, og vi vet fra før at ingenting er overlatt til tilfeldighetene når det kommer til klesstilen hennes. Den britiske dronningen bruker sterke farger for å synes, og plasserer håndvesken på ulike måter for å signalisere til vaktene sine hvordan hun har det.

Nå har hun gitt tillatelse til Angela Kelly, sin personlige påkleder og stylist gjennom hele 25 år, om å skrive en bok om kongelig mote, men også om deres nære jobbforhold. Boken vil vise bilder aldri før vist til offentligheten, i tillegg til sjarmerende anekdoter om dronningen.

Bonus: ELLE desember

I desember-utgaven av ELLE åpner Lady Gaga seg opp til Oprah om mental helse, sitt nye beauty-imperium – og om den berømte kjøttkjolen. Bildene av henne er skutt av norske Sølve Sundsbø.

– Det er veldig enkelt å si til noen ‘Vær modig’, men det er ikke så enkelt i praksis. Hvis du skammer deg over hvem du er, og du ikke føler støtte fra menneskene rundt deg, så blir du redd. Skam er kraftfullt. Men gi deg selv tid.

Lady Gaga forteller at hun ikke følte seg spesielt vakker da hun var ung.

Foto: Sølve Sundsbø

– Da jeg sluttet på college var ikke foreldrene mine fornøyde med meg. Jeg sa at jeg ønsket å bli musiker. Jeg hadde tre jobber, betalte min egen husleie, og dro til apoteket for å kjøpe sminke. Jeg eksperimenterte med farger, og jeg så på meg selv i speilet, og bokstavelig talt fant opp meg selv. Jeg fant opp Lady Gaga. Og det fikk meg til å føle meg sterk og mektig.

De fleste husker nok alle de ville antrekkene superstjernen har brukt i både musikkvideoer, og ikke minst på den røde løperen. Som eksempelvis den berømte kjøttkjolen hun hadde på seg under MTV Video Music Awards i 2010.

– Helt ærlig, så trodde jeg ikke at det skulle bli så sjokkerende for alle som den ble. Men sånn er jeg. Jeg har en slags eksentrisk hjerne, så for meg var det typ: ‘Selvfølgelig gir dette mening’. For meg var det ‘Kjøtt er kjøtt’, så det var meningen med kjøttkjolen. Det var ikke så sjokkerende for meg, det var sjokkerende for verden. 

Les hele saken her.

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: november

Siste saker

Mest lest nå
Les mer