Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kapsel SS24

Ny kolleksjon vil gjøre sakte mote mainstream

I Pierre Roberts nyeste kolleksjon KAPSEL SS24 finner man vendbare, jaquardstrikkede plagg, med speilvendte mønster på hver side.

Grunnideen bak KAPSEL er å gjøre sakte mote mainstream. Å tilgjengeliggjøre kvalitet og mer bærekraftige materialer for et større publikum – for alle. Det grønne skiftet er et felles løft, og vi må sørge for at alle får muligheten til å bli med, forteller sjefsdesigner Patricia Nazareno.

– Det er lett å si at man skal investere i bærekraft og kvalitet når du har penger. For de fleste er imidlertid de mer bærekraftige alternativene for dyre. De ligger i premiumsegmentet, og vi kan jo ikke ha et samfunn hvor bærekraft er luksusvare kun for de privilegerte.

Flere antrekk med færre klær

– Inspirasjonen til SS24 kolleksjonen startet med fargen aprikos, som symboliserer glede, energi og kreativitet. Jeg ønsket å gjenskape det i kolleksjonen. Videre ønsket vi å tilføre vendbarhet slik at plaggene kunne brukes på begge sider. Til det er jaquardstrikk perfekt, og rep-mønsteret ga en organisk, leken maritim look som er perfekt for sommeren, forteller Patricia.

Dette er sjette gang vi slipper en kolleksjon under KAPSEL og vår tredje vårkolleksjon – men første gangen vi tilfører mønster og denne strikkemetoden. Likevel passer KAPSEL SS24 sømløst inn med tidligere kolleksjoner, hvor fokus siden starten har vært på materialer med lavere miljøpåvirkning og kontinuitet: sesongene glir over i hverandre og plagg fra ulike år er enkle å kombinere. Formålet er til syvende og sist å hjelpe deg å skape enn mindre, enklere garderobe, med mange kombinasjonsmuligheter.  

Les også
Silkeskjerfet du må ha til 17.mai

Siste saker

Mest lest nå
Les mer