LA times

Los Angeles vil forby salg av pels

– Mennesker trenger ikke bære pelsen til et annet dyr.

Denne uken kunne storavisen Los Angeles Times melde at storbyen i California kan bli den hittil største byen i USA til å forby salg av pels. I et forslag fra dyrevelferdsaktivister understrekes det at pelshandel er brutal, umenneskelig og unødvendig. Fra tidligere har San Francisco forbudt salg og produksjon av ekte pels.

«Mennesker trenger ikke bære pelsen til et annet dyr. Ikke i Los Angeles og ikke i noen annen by. Ved å fortsette å tillate salg av pels, viser vi at vi tolererer vold». Det sa Brian Ruppenkamp, ved «Los Angeles Animal Save» om forslaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Går forslaget gjennom blir det forbudt for alle butikker i Los Angeles å selge pelsprodukter. Dette inkluderer alt fra klær til hatter, vesker og nøkkelringer med ekte pels. Produksjon av pelsprodukter vil også bli forbudt.

De siste årene har stadig flere motehus og designere tatt standpunkt i pelsdebatten. Ledende motehus som Gucci, Versace, Armani og Calvin Klein har sagt nei til pels og vil ikke lengre bruke det i sine kolleksjoner. Chanel, Dior, Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs og Fendi, for å nevne noen, har derimot fortsatt tilgode å ta avstand fra pels.

Tidligere har motemogul og sjefsdesginer for Chanel, Fendi og sitt selvtitulerte merke, Karl Lagerfeld, uttalt at det er lett å si nei til pels, men at vi må se det større bildet.

– Det er veldig lett å si: ‘ingen pels, ingen pels, ingen pels’, men det er en industri. Hvem skal betale for arbeidsledigheten dersom pelsindustrien forsvinner? (…) Så lenge folk spiser kjøtt og bærer skinn, skjønner jeg ikke poenget, har Lagerfeld sagt om sitt pelsbruk hos Fendi.

Hovedbilde via LA Times

Les også: Er pels moteriktig?