Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilder via Instagram @ekko_shop

Løkkabasert butikk flytter og utvider

– Jeg tror Løkka har ridd av den verste stormen!

Etter 2,5 år på Løkka skal vintagebutikken Ekko flytte på seg. Men ikke langt. Nå bærer det 500 hundre meter opp i gaten til øvre Løkka.

Her får kunder og eier hele 30 kvadratmeter mere å boltre seg. Og nå skal det også bli plass til både omsøm og reparasjoner.

Melk & Honning har snakket med gründer Eirik Mogseth om hvordan tiden under og etter covid har vært for butikkdrift. Og om hva som er så bra med å ligge på Løkka.

Les også: Ny pop-up vintage-butikk lar deg bytte klær mot rubiner

Ting er i ferd med å snu på Løkka

Mogseth forteller Melk at det for han har gått veldig bra de siste månedene, både personlig og med businessen.

Foto: Aleksandra Lamberg 

– Butikken har vært åpent som normalt. Hverdagen har vært spesielt hyggelig da folk har hatt mer behov for å prate.

Ifølge han har kundene vært veldig støttende, blant annet via å det å shoppe via ulike apper, nå som de har holdt seg mye hjemme.

– Salget via Tise og Instagram har gått kraftig opp.

Korona eller ei, det har ikke vært lett å drive butikk på Løkka de siste årene. Konkursene har stått i kø; Nisjebutikkene Kuratert og Babel var blant de som stengte dørene før COVID.

Med det omfattende veiarbeidet som fortsatt holder på, er det ikke en selvfølge at pilene peker oppover.

– Jeg tror Løkka har ridd av seg den verste bølgen. Flere butikker hadde økning i vår og hos Ekko har omsetningen vært normal og stabil siden mai måned.

– Vi savner dog de utenlandske turistene.

Flere ben å stå på

Skal du drive butikk i dag er det en fordel å ha flere ben å stå på i tillegg til god service og å kjenne klientellet sitt. Mogseth har bakgrunn som stylist og har tatt i bruk kunnskapen sin for å gi kunden det lille ekstra.

–Vi tilbyr nå også private avtaler og hjemmebesøk. Ettersom jeg jobber som stylist er dette en service jeg mer enn gjerne tilbyr!

Hvordan kom du frem til avgjørelsen om å utvide? 

– Vi har visst i cirka 1,5 år at vi skulle flytte til noe større. Sjansen vi nå har fått i Øvrefoss 14 er helt super for oss. Vi trenger mer plass, og jeg trenger et kontor til administrasjon og private avtaler med kunder.

Gründeren forteller at de har mange planer fremover, men at fokuset alltid kommer til å ligge på servicen.

– Vi vil bli store!

–Det viktigste for oss er og blir service! Ekko elsker vintageklær, men vi vil også ha mer nytt design. Nye brands vil lanseres fortløpende!

Hvor er Ekko om tre år?

– Vi vil bli store, he he! Ny design har jeg stor tro på, også i møte med vintage og second hand. Jeg ønsker meg nye norske designere, med lekre showpieces og stylingvennlige plagg, som alle stylister vil ønske å låne.

– I det hele tatt, en helhetlig handleopplevelse, og mye unike plagg en ikke finner andre steder.

Hva er det beste med Løkka?

– Det beste er samholdet! Jeg samarbeider tett med de andre butikkene, holder eventer med CLEAN by Christina Ledang og elsker butikk-naboene mine, avslutter butikkeieren.

Ekko flytter til Øvrefoss 14 den 8. august og er åpent tirsdag -lørdag.

LES OGSÅ: Satser på vintage på Grünerløkka

Siste saker

Mest lest nå
Les mer