Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kuratert legger ned butikken sin
Foto: @kuratert

Enda en motebutikk i Oslo legger ned

– Handelen har gått dramatisk tilbake.

Butikkdøden manifesterer seg igjen. Det er ikke mange ukene siden Melk & Honning kunne melde om at motebutikken Babel på Grünerløkka i Oslo hadde gått konkurs. Høye husleier og endrede handlemønstre var blant faktorene, og nå står lokalet i Markveien tomt etter 15 år fylt med mote og vintageskatter. Og det er ikke den siste konkursen.

Nå har også Kuratert som ligger øverst på Grünerløkka sett seg nødt til å stenge dørene.

– Jeg velger å legge ned Kuratert fordi handelen og trafikken på Grünerløkka har gått dramatisk tilbake siden trikke- og gravearbeidene startet i Thorvald Meyers gate i februar i år. Det har særlig vært merkbart siden påske, da gravingen startet fra Olaf Ryes Plass og oppover mot oss, sier Christian Rom, eier av Kuratert til Melk & Honning.

– Vi opplever at Løkka-beboere, kunder fra andre bydeler og turister ikke opplever Grünerløkka som en koselig bydel akkurat nå. Vi har følt dette på kroppen en stund, og med tanke på gravingen som er planlagt rett utenfor Kuratert fra våren 2020 i seks til åtte måneder, så har jeg valgt å avvikle butikken.

– For stor usikkerhet

Rom forteller at han har valgt å avvikle butikken før den eventuelt ville gå konkurs. Dette skyldes sviktende kundegrunnlag og omsetning.

– Det er også andre faktorer med kjeder og andre butikker som kjører salg gjennom store deler av året, som er med på å påvirke butikkhandelen negativt. Det er rett og slett for stor usikkerhet.

Rom har ingen planer om å fortsette med Kuratert-konseptet i andre lokaler, og skal bruke jul- og nyttårshelgen til å legge nye planer for 2020. Han vet ikke hva som vil skje med lokalet videre, men sitter fremdeles på leiekontrakten og vet at det kan være noen interessenter.

Les også
5 kjappe motenyheter

– Siste åpningsdag vil være julaften, deretter tar jeg en etterlengtet juleferie før siste innspurt medio januar 2020.

I sommer måtte også Insomnia på Løkka stenge dørene til sin dameavdeling. Oslo kommunes oppgraderingsarbeid av trikkeskinnene fikk delvis skylden. I høst la Insomnia ned herreavdelingen sin også, etter 20 år. På sosiale medier skrev butikken at alt fra fjerning av parkeringsplasser til netthandel har hatt en negativ innvirkning på driften.

View this post on Instagram

INSOMNIA TAKKER FOR SEG! Det er med tungt hjerte vi nå meddeler at 20 års drift går mot slutten. OPPHØRSSALGET HAR STARTET! De siste årene har hatt sine utfordringer! Byrådets bestemmelser fra 2016 om fjerning av over 250 parkeringsplasser i nærområdet til fordel for sykkelstier, bredere fortau og P-forbudtsoner har dessverre hatt en negativ innvirkning på driften med sviktende kundegrunnlag og nedgang i omsetningen. Vi hadde heller håpet på at disse tiltakene skulle bidra til økt bruk av Grünerløkka som handelsstrøk, men den gang ei. I tillegg var 2018 generelt et tøft år for hele klesbransjen – netthandel berører oss alle. Sist men ikke minst har arbeidet med oppgradering av Thv. Meyersgate, som startet opp i februar, hatt en mye større negativ innvirkning på omsetningen enn det som var forventet. Arbeidet har ført til at flere parkeringsplasser er fjernet, sidegater og krysningspunkt er avsperret, manglende skilting, til tider svært sjenerende støy, skitt og støv, samt at oppsatte gjerder begrenser innsyn og har ført til dårlig fremkommelighet med lange omveier. Dette har ført til at kundegrunnlaget ble ytterligere svekket. Særlig merkbart ble det da fjerning og utbedring av fortau/trikkeskinner på vår side ble påbegynt rundt påske. Siden da og frem til nå har vi hatt en nedgang på nærmere 40%. Dette blir selvsagt for mye å bære for en liten butikk som oss. Derfor ser vi dessverre ingen annen løsning enn å lukke dørene. Vi vil benytte anledningen til å takke alle våre trofaste kunder som har fulgt oss på reisen. Noen har vært med hele veien, noen har falt fra, mens mange har kommet til på reisen. Noen har vi blitt bedre kjent med enn andre og noen har blitt våre gode venner. Takk til alle for 20 herlige år på Løkka! Opphørssalget har startet og vil vare ut september. Så om du vil sikre deg noen Insomnia-plagg, bør du være tidlig ute før det er for sent! Tusen takk for oss!

A post shared by Insomnia (@insomnia_man) on

Les også: Norsk kosmetikkjede er konkurs

Les også
STILORAMA: Jenny Gehrken

Siste saker

Mest lest nå
Les mer