Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Babel er konkurs
Foto: @babel_oslo

Enda en Oslo-butikk konkurs

Høye husleier og endrede handlemønstre får skylden.

Etter 15 år er det over for klesbutikken Babel på Grünerløkka i Oslo. Butikken ble raskt en favoritt blant moteinteresserte med merker som Isabel Marant, Vince og FWSS samt vintage designervarer innerst i butikken.

Daglig leder bekrefter konkursen overfor Melk & Honning, og forteller at butikken nå lukker dørene.

– Det er mindre trafikk her og endrede handlemønstre. Kanskje er det færre folk på Grünerløkka generelt nå på grunn av oppgraderingsarbeidet. Det er nok mange årsaker. Jeg er sliten og driver helt alene, sier Hege Mette Holmberg til Melk & Honning.

Hun forteller også om høye husleier.

Hvor lenge butikken vil holde åpent er usikkert, men Melk & Honning får opplyst at Babel har leielokalene frem til 1. desember.

Det er ingen hemmelighet at det er tøffe tider i retailbransjen om dagen – kanskje særlig på Grünerløkka. Oslo kommunes oppgraderingsarbeid av trikkeskinnene i en av hovedgatene har ført til utrivelige fortauer, stengte veier og mye støy. Flere butikker i området har dermed sett seg nødt til å stenge dørene for godt.

Pasquale Pipolo som har drevet Insomnia-butikkene i Thorvald Meyers gate i en årrekke sa til Melk & Honning i sommer at oppgraderingsarbeidet i hovedgaten på Løkka var helt avgjørende for at han stengte ned dameavdelingen. Tidligere i høst pakket han sakene sammen og stengte ned herreavdelingen også.

Les også: Vintagebutikk med ny Oslo-avdeling

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

Siste saker

Mest lest nå
Les mer