Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette kan du forvente fra Milano Fashion Week

Den italienske moteuken klarer å holde seg stabil tross migrasjonen av designere og merker mellom de store motehovedstedene

Mens moteuken i New York nærmest faller sammen og moteuken i London bygges sterkere for hver sesong, klarer tradisjonsrike og stabile Milano Fashion Week å holde seg på samme stødige kurs som alltid. Til tross for litt omrokkeringen blant sjefsdesignere, besøkende visninger og ett frafall, holder stadig sterke Gucci, Prada og Versace et godt grep om Milano.

Det er dog noen overraskelser på programmet denne sesongen. Det blir spennene å se om de nye designerne hos Jill Sander og Roberto Cavalli klarer å levere bedre kolleksjoner enn sist, hvor mye Bottega Venetas fravær har å si for Milano og hvordan den noe utradisjonelle, men spektakulær avslutningen kommer til å slå an hos motepressen.

Les også: Tar grep for å redde New York Fashion Week

Her er en oppsummering av alle forandringene som kommer til å skje under og etter denne sesongens MFW:

Andre forsøk for Jill Sander og Roberto Cavalli

Det er sant at man kun få én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk, men man få også kun én sjanse til å følge opp suksess – eller motbevise et dårlig førsteinntrykk. I september i fjor var moteuken i Milano arena for en rekke debuter for nye designere hos de tradisjonelle merkene.

Ekteparet Lucie og Luke Meier tok over det tyske merket Jill Sander. Etter en lunken anmeldelse av debutvisningen av Vogues Nicole Phepls, har ekteparet mye å bevise under visningen lørdag.

Etter at Peter Dundas forlot Roberto Cavalli etter kun 19 måneder, ønsket det italienske merket velkommen til den britiske designeren Paul Surridge. Surridge var et svært uventet og kontroversielt valg for det sexy, tradisjonsrike merket. Han har nesten utelukkende erfaring fra å skape herremote hos Calvin Klein, Burberry, Jill Sander og sist som kreativ direktør for Z Zenga. Phelps mente Surridge ikke var modig nok forrige sesong, når Cavalli er kjent for nettopp å overraske og utfordre. Denne sesongen vil han dog inkludere herreklær i kolleksjonen, noe som forhåpentligvis gjør han litt mer vågal.

Backstage hos Roberto Cavalli SS18 via LOVE Magazine.

Bottega Venetas fravær

Tyske Tomas Maier flyttet sin Bottega Veneta-vising fra Milano til New York. Anledningen var åpningen av merkets enorme butikk på Madison Avenue i New York. Samtidig er den litt yngre og mer vågale moteuken i New York blitt mer passende for merket etter at Maier har gjort det mer moderne og livlig, men visingen føles likevel litt malplassert blant resten av New Yorks streetcasting og skinnplagg. Bottega Veneta hører hjemme i Milano, og heldigvis vil vi fortsette å se dem der fremover.

Monclers neste kapittel

Denne sesongen kjører det italienske skimerket ut en helt ny strategi for sin visning. I begynnelsen av året annonserte merket «Moncler Genius» hvor visningen de presentere i kveld er satt sammen av åtte ulike samarbeidskolleksjoner. Showet har fått navnet «One House Different Voices». De åtte designere som lager egne capsule-kolleksjoner inkludere Craig Deen, Valention’s Pierpaolo Piccioli og Simone Rocha.

Visningen kurateres av toppstylist Karl Temper som i Boston Globes omfattende artikkel ført i pennen av Spotlight-teamet ble anklaget for blant annet å ha grafset modeller i skrittet og dratt av undertøyet deres under photoshoots. Merkelig nok er det ingen som, til nå, har kritisert Moncler for å la Temper kuratere prosjektet. Han har selv nektet for anklagene og beklaget dersom han noensinne har fått en modell til å føle seg ukomfortabel.

Tommy Hilfigers besøk

Etter å ha tatt over Londons ikoniske Roundhouse (og Instagram-feeden din), flytter det erke-amerikanske merket Tommy Hilfiger nå til Milano. 25. februar vil Tommy Hilfiger vise sin vår/sommer 2018 «see now buy now». Showet, som blir kalt, TommyNow, vil omfatte både herreklær og dameklær. Showet er i tillegg den fjerde og siste gjeste-kolleksjonen Gigi Hadid gjør for Tommy Hilfiger. Dermed er det ikke utenkelig at visningen blir en fest drevet Hadid celebre modellvenninner og familiemedlemmer ikledd patriotisk rødt, hvitt og blått. 

Anna Dello Russo via Buro 24/7

Anna Dello Russos avsluttningsauksjon

Italienske Anna Dello Russo, som er delvis kjent som redaktør for Vogue Japan, men også som et streetstyle-ikon som verken bryr seg om alder eller skjørtelengde, avslutter hele moteuken i Milano på spektakulært vis. 

Dello Russo vill neste mandag holde en overdådig auksjon med plagg fra egen samling i samarbeid med auksjonshuset Christie’s. Hennes garderobe er et av de mest ettertraktede og gjennomførte arkivene i hele motebransjen og dronning av street style vil altså ta avskjed med flere av de mest ikoniske antrekk fra hennes 30-årige karriere. Auksjonen arrangeres av Swarovski Foundation til fordel for studentene på moteskolen Central Saint Martins i London.

– Klær er laget for å snakke. Mitt arkiv er mitt motealfabet. Og nå vil jeg sende det videre til den neste generasjonen, fortalte Dello Russo til Vogue.

Hovedbilde: Versace SS18 via Vogue

Les også: Høydepunkter fra Milano Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer