Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Toppstylist svarer på anklagene om seksuell trakassering

«Jeg er fast bestemt på å renvaske meg».

Tidligere denne uka skrev Melk & Honning om at enda en #MeToo-skandale rulles opp i motebransjen. Denne gangen er det Spotlight-teamet til den amerikanske storavisa The Boston Globe som har sett nærmere på seksuell trakassering i motebransjen. Resultatet er en rekke alvorlige anklager mot minst 25 fotografer, men også agenter, stylister, casting-ansvarlige og andre i bransjen. Avisa har snakket med over 50 modeller som alle forteller om seksuell trakassering på jobb, i form av både upassende berøring og også overgrep. Både fotograf Patrick Demarchelier, David Bellemere, Greg Kadel, Andre Passos og Seth Sabal samt stylist Karl Templer navgis i artikkelen. De nekter alle for samtlige anklager eller sier at eventuelle seksuelle relasjoner var med samtykke.

Skandalen kommer bare uker etter at de ledende motefotografene Mario Testino og Bruce Weber ble anklaget for seksuell trakassering. I rapporten fra The New York Times står 15 mannlige modeller og 13 assistenter frem med anklager mot de to fotografene som alle omfatter seksuell upassende oppførsel. Mens både Weber og Testino har nektet for alle anklagene har flere, blant dem Condé Nast, annonsert at de vil slutte å jobbe med de to. Kun dager etter at anklagene med Testino og Weber ble kjent, tok den mannlige modellen Christopher Cates i et åpent brev et oppgjør med trakassering av menn.

Karl Templer, en av motebransjens aller mest innflytelsesrike stylister, med merker som Coach, Zara, Moncler og Tommy Hilfiger, er en av personene som navgis i artikkelen i The Boston Globe. Han blir blant annet beskyldt for å ha nappet kvinnelige modeller i brystene, grafset dem i skrittet og dratt ned undertøyet deres uten å spørre under shoots. Til nå har han nektet for anklagene. «Hvis jeg noensinne uforvarende fikk noen til å føle seg ukomfortable er jeg virkelig lei meg. Når det er sagt er fysisk interaksjon med modeller en nødvendig del av min jobb som motestylist. Jeg har aldri rørt ved noen på en upassende måte eller med noen form for seksuell hensikt. Jeg er alltid respektfull ovenfor modellene, og forsøker alltid å skape et trygt og profesjonelt arbeidsmiljø samt å omfavne de systematiske endringene som skjer i bransjen», sa han til avisa.

Nå svarer han ytterligere på anklagene i en uttalelse. «Hvis jeg noen gang utilsiktet har behandlet en modell respektløst eller dårlig er jeg virkelig lei meg for det. Mitt arbeid som stylist inkluderer å justere klær på modellene. Hvis jeg noen gang har gjort det for raskt eller bryskt, og min oppførsel ble misforstått, ber jeg om unnskyldning. Men jeg nekter kategorisk for at det har vært med overlegg. Det stemmer ikke med virkeligheten», heter det i uttalensen fra Templer, som også uttrykket sin støtte til #MeToo-kampanjen og kampen mot seksuell trakassering. «Jeg er fast bestemt på å renvaske meg. Jeg ber bare om muligheten til å bli hørt og til å motbevise påstandene som jeg – og de hundrevis av menneskene som har jobbet med meg – vet er usanne», avslutter han.

Du kan lese Templers uttalelse i sin helhet her.

Åpningsbilde: Business of Fashion.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer