Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Høydepunkter fra Milano Fashion Week

Vi oppsummerer de beste visningene fra den italienske motehovedstaden.

Milano Fashion Week har i de siste årene fått rykte på seg om å ikke være like relevant som de andre motehovedstadene. Dette er nå på vei til å snu siden den italienske byen huset noen av de mest omtalte visningene denne sesongen.

Her er høydepunkter fra moteuken i Milano:

Gucci

Gucci er muligens det mest hypede luksusmerket om dagen. Med Alessandro Michele i spissen har det italienske motehuset sitt maksimalistiske og vintage-inspirerte univers funnet fram til fashionistaene sitt hjerte. Visningen ble holdt i Gucci sitt hovedkvarter. Det digre lagerlokalet var fylt med skulpturer av alt fra det gamle Egypt til greske gudinner mikset med moderne gatelykter. Michele skuffet nok en gang ikke moteeliten med en kolleksjon med tydelige utgangspunkt i 80-tallet med glitter mikset med knallfarger og brede skuldre.

Bilder via Vogue Runway

Versace

I år er det tjue år side Gianni Versace ble drept. Det ble markert med en hyllest til designeren i museet Milano Triennale. Donatella ville at fokuset skulle være på livet hans, ikke hans voldelige død, og hans feministiske verdier og designet hans som har klart å holde seg relevant i en bransje som beveger seg i rekordfart. For første gang siden hun satt seg i sjefsstolen trakk hun fram plagg og mønster direkte fra motehusets arkiv sine glansdager på begynnelsen av 90-tallet. Det hele avsluttet med at Gianni sine fem stjernemodeller Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Carla Bruni og Helena Christensen gikk nedover catwalken i  glitrende gullkjoler med George Michael’s «Freedom» over høyttalerne.

Bilder via Vogue Runway

Marni

Sjefsdesigner Francesco Risso tok over rollen i fjor. Han har tidligere jobbet hos Prada, og presenterte sin andre kolleksjon for det italienske luksusmerket denne sesongen. Visningen ble holdt i en hage som var inspirert av universet til Tim Burton og sjokoladefabrikken til Willy Wonka. Det lekne lokalet gjenspeilet seg også i kolleksjonen med plagg i sukkertøyets farger og print ved hjelp av kunstner David Salle. Risso kaller kolleksjonen «Treasure Hunt» og hovedinspirasjonen er mange kvinner som surfer gjennom en mengde ulike verdener. Det er altså mye som foregår, men Vogue og WWD mener Risso er på vei i riktig retning som designer for det høyt elskede merket.

Bilder via Vogue Runway

Prada

Med soundtrack som mikset Lana Del Rey, Nina Simone og Nirvana presenterte Prada en kolleksjon inspirert av sterke kvinner som hun poengterte at verden trenger nå enn noen gang: «Jeg vil at kvinner skal være sterke for det er fortsatt så mye imot oss. Jeg tror vi trenger mye klokskap, intelligens og styrke», sa hun ifølge Dazed. I likhet med herrekolleksjonen som ble vist tidligere i sommer, var lokalet gjort om til en utstilling av tegneserier – men nå var heltene byttet ut med heltinner. Prada samarbeidet med 9 kvinnelige tegneserieartister som også preget kolleksjonen. Det italienske motehuset er kjent for sine skjørt – flere kolleksjoner har bestått av kun skjørt og kjoler – men med denne kolleksjonen var det overraskende mange bukser på catwalken.

Bilder via Vogue Runway

Hovedbilde: Versace

Les også: Høydepunkter fra London Fashion Week

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer