Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette kan du forvente fra London Fashion Week

Kontrasten mellom moteuken i London og New York er sterkere enn noen gang

London har ofte vært ansett som den minst «viktige» av de fire store moteukene. De siste årene har ting dog forandret seg. New York Fashion Week ble avsluttet i går med et program tynnere enn noensinne. Den dårlige stemningen rundt den amerikanske moteuken har blitt så sterk at Council of Fashion Designers of America (CFDA) nå legger planer for å redde moteuken ved blant annet å hente avhopperne inn igjen. Samtidig med NYFW sin nedgang har London Fashion Week blitt sterkere og sterkere. Det er riktignok et par store merker som savnes fra programmet i London, men takket flere unge lovende designere har den britiske moteuken gått fra å være moteukenes diltete lillebror til å bli et vidunderbarn som står helt på egne ben.

Her er en oppsummering av alle forandringene og høydepunktene som kommer til å skje under og etter denne sesongens London Fashion Week:

AV Robertsons debut

Blant de nye designerne på London-programmet denne sesongen er AV Robertson en av dem det er knyttet aller størst forventninger til. Robertson har tidligere jobbet på designteamet til Marc Jacobs, og viste en kolleksjon sammen med flere andre unge designere under fjorårets Fashion East i London. Mandag kveld skal hun vise for første gang alene, og motepressen gleder seg.

Michael Halperns store øyeblikk

Etter at toppmodell og aktivist Adwoa Aboah ankom prestisjefulle Fashion Awards i september kledd i Micheal Halperns design, har han blitt nevnt som en av de mest spennende nye designere på den britiske motearenaen. Han stakk av med prisen for beste nykommer under samme utdeling, og mandag ettermiddag vil han presentere sin aller største og viktigste visning til nå.

Les også
M&H toppliste: 9 fine skjorter vi ønsker oss nå

Christopher Baileys avskjed

I oktober annonserte Christopher Bailey at han ville tre av som designer for det britiske motehuset Burberry. AW18-visningen denne uken vil være hans siste. Det spekuleres i om tidligere Louis Vuitton menswear-designer Kim Jones vil ta over stillingen. Visningen finner sted lørdag kveld, og er utvilsomt den mest ettertraktede invitasjonen under årets LFW.

Mulberrys retur

Mulberry var savnet fra programmet under LFW i september etter at designer Johnny Coca valgte å presentere SS18-kolleksjonen i hjembyen sin Paris. Nå returnerer det britiske merket til byen som huser både kontorene og historien.

Topshop Uniques fravær

Topshops premium-merke, som er designet internt og som ble med i LFW-programmet for første gang i 2005, vil «ta en pause» denne sesongen. Grunnen er mest sannsynlig at Topshop gjennomgår en restrukturering og setter sammen et nytt team av kreative ledere. 

Ralph & Russos fravær (men inn kommer Delpozo)

New Yorks Proenza Schouler og Rodarte har forlatt NYFW til fordel for couture-uken i Paris. Londons eneste couture-merke har nå valgt å ta samme steg, og viser denne sesongen i Paris istedenfor London. Heldigvis vil det spanske merket Delpozo flytte sin vising til London etter fem år i New York. Delpozo er kjent for sine enorme tyllkjoler, så det britiske publikumet vil få sin dose overdådig mote tross Ralp & Russos fravær.

Hovedbilde: Elle.com, Michael Halpern

Les også: Norskfødte Madeleine Østlie gjør stor suksess i London

Siste saker

Mest lest nå
Les mer