Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hermès satte ny verdensrekord

Hermès satte ny verdensrekord

Gjetter du hva verdens dyreste veske koster?

At Hermès sin ekstremt luksuriøse veske Birkin bag er ettertraktet, har det aldri vært noen tvil om. Den ikoniske vesken oppkalt etter den fransk-britiske skuespilleren Jane Birkin har gjerne årelange ventelister. Og de mest kjøpesterke kundene i verden smører seg med tålmodighet og venter med glede.

Nylig satte Hermès verdensrekord da den sjeldne vesken Hermès Diamond Himalaya Birkin ble solgt for svimlende 230 000 pund, tilsvarende rundt 2,7 millioner norske kroner.

Vesken er laget av krokodilleskinn fra Afrika og er dekket av 18 karat hvitt gull og diamanter. Luksusvesken ble solgt på en online-auksjon i regi av det Londonbaserte auksjonshuset Christie, ifølge The Independent.

Budkrigen besto av potensielle kjøpere fra 29 land, hvorav 34 prosent av deltakerne bød for første gang. Den heldige kjøperen av Hermès sin luksusveske forblir imidlertid anonym.

Det er første gangen denne vesketypen er blitt auksjonert online, og salget satte ny prisrekord for håndvesker solgt i USA, samt ny verdensrekord for vesker solgt i en auksjon online.

Les også: Eks-ansatte solgte falske luksusvesker for millioner

Trosser korona for Hermès

Korona eller ei – det kan virke som at verdens mest kjøpesterke ikke har problemer med å svi av elleville summer på luksusvarer. Totalt solgte auksjonen til Christie varer for 1,73 millioner pund. Det var den høyeste totalsummen noensinne for en veskeauksjon online for auksjonshuset.

Det er imidlertid ikke første gangen sulte kunder trosser koronaviruset for å sikre seg luksusvarer fra Hermès.

I april i år skal merkets flaggskipsbutikk i Kina ha fått inn rundt 28 millioner norske kroner på sin første åpningsdag etter koronautbruddet. Her skal kunder ha shoppet sjeldne vesker, deriblant nettopp den diamantbelagte Himalaya Birkin-vesken.

At vesken er lagd av krokodilleskinn ser ikke ut til å bry Hermès sine kunder.

Det til tross for at andre store motehus sier nei til bruken av eksotisk skinn og pels. Deriblant Chanel og Victoria Beckham, samt varehusgiganten Selfridges i London.

Les også: Dette blir de største shoppingtrendene fremover

Siste saker

Mest lest nå
Les mer