Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hermès-ansatte solgte falske luksusvesker for millioner

Nå risikerer de årevis i fengsel.

Aktører innen både mote- og skjønnhetsbransjen blir støtt og stadig ofre for piratkopiering. Senest forrige uke saksøkte Valentino et New York-basert merke for kopiering. Her hjemme ser tollvesenet at piratkopier er et stadig økende problem.

Nå går Hermès rettens vei etter at tidligere ansatte har produsert piratkopier av luksusmerkets berømte vesker, blant annet it-vesken Birkin.

Vesken som er oppkalt etter den britisk-franske skuespilleren Jane Birkin, er blant de mest eksklusive i verden med lange ventelister.

Totalt ti personer, hvorav syv er eks-ansatte i motehuset, skal ha laget dusinvis av falske luksusvesker som så ble solgt for titusener av euro. De skal ha produsert flere vesker som ble solgt som Hermès mellom 2013 og 2014 for mellom 23 500 euro og 32 000 euro per veske, og tjent til sammen mer enn to millioner euro, ifølge The Guardian.

Hermès i pågående rettsak

Under den pågående rettssaken kom det frem at en gruppe etterforskere skal ha kommet over nettverket av bedragere etter å ha overvåket en mann de mente hadde solgt stjålne vesker fra Frankrike til kunder i Asia. Der skal etterforskerne ha overhørt samtaler om et hemmelig atelier for produksjon av piratkopier.

Tre personer skal ha stått bak selve veskeproduksjonen, hvorav to var eks-ansatte i Hermés. Den tredje personen jobbet med import av krokodilleskinn fra Italia. Fem andre eks-ansatte skal også ha vært med på piratkopieringen, hvorav én sto for juveler til dekorasjon av veskene, og fire andre var skinneksperter som jobbet med å sette veskene sammen for hånd med luksushusets signatursøm.

Flere er i tillegg siktet for å ha stjålet diverse skinnrester, redskaper og glidelåser som egentlig skulle bli destruert, og brukt disse til å lage de falske varene.

Rettssaken vil pågå frem til fredag, og dommen kommer først i september. De tiltalte kan måtte komme til å sone opptil fire år i fengsel i tillegg til en saftig bot.

Les også: Er det norske merket kopiert av tysk toppinfluencer?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer