Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Geléhud trender på TikTok – men hva er det egentlig?
Foto: Instagram @glowwithava

Geléhud trender på TikTok – men kan hvem som helst oppnå det?

– Alt avhenger veldig av hud, alder og etnisitet, mener hudekspert.

En ny uke, en ny TikTok-trend. Eller sånn kan det i alle fall virke. Filmsnuttappen har fått trendsyklusen til å speede opp noe voldsomt.

Og det er tilsynelatende ingen grenser for hva som kan bli in der; alt fra å innta akvarierens med ønske om å bli i sunn til å bruke selvbruning som nesespray, ansiktsmaske under armene og kanelolje på leppene.

Nå har nok en trend kommet på banen, nemlig jello skin eller geléhud på norsk.

Lenge var det glass skin eller glasshud som gjaldt, altså at huden skulle være like perfekt, skinnende og porefri som et polert vinglass.

«Det holder ikke å se ung ut, du skal helst se ut som noe som knuser bare man tar på det», uttalte skjønnhetsekspert og Kabinettet-redaktør Maja Hattvang da i forbindelse med trenden.

I 2022 har tendensen beveget seg videre. Vi er fremdeles på kjøkkenet, men nå er det altså gelé som er inspirasjonskilden.

Livsstilsnettstedet Bustle skriver at begrepet jello skin først ble brukt av den koreanske «skinfluenceren» Ava Lee. Etter en hudpleietime hos Lord Gavin McLeod Valentine, som kan skilte med Kate Moss og Rosalía på kundelista, delte Lee en filmsnutt der Valentine kommer med et kjempekompliment til henne.

Han uttaler nemlig at hun har såpass mye kollagen i huden at når du knipser den, spretter den tilbake akkurat sånn som gelé ville gjort.

Foto: TikTok @glowwithava

Lee begynte derfor å dele sine beste tips for å oppnå det samme via TikTok. Nå har hashtagen #jelloskin hele 14 millioner views.

Blant tipsene til koreaneren finner man blant annet hyaluronsyre, ceramider, solfaktor, mandelic acid, glycolic acid, gua sha, mat med mye kollagen og store mengder vann.

Les også
Luksusnettbutikkene har fått sansen for norske Kolours Jewelry

– Det er ikke mulig å oppnå dette med denne typen produkter, hvis målet er å se lik ut som henne og du for eksempel er meg, sier Elisabeth Lein Oksvik, innehaver hos Beths Beauty og Beths Medispa i Oslo.

– Men det er mulig å oppnå innenfor de rammene begrenset av utgangspunktet. Alt avhenger veldig av hvordan hud, alder og etnisitet er fra før.

Hun mener en slik hud gjerne tilhører en veldig ung person som har mye hyaluronsyre og kollagen naturlig.

– Og så er det slik at andre er velsignet med en slik hud lenger enn andre.

Ifølge henne er det mulig å kunstig påvirke på ulike måter en spenstigere hud.

– Det gjøres med rett og jevnt kosthold, produkter og injeksjoner. Med rett pleie blir du bedre enn utgangspunktet ditt.

Elisabeth Lein Oksvik, innehaver hos Beths Beauty og Beths Medispa i Oslo. Foto: Privat

Hun påpeker at huden påvirkes av mange ulike faktorer.

– Den vil forringes, eldes, miste spenst og fukt på grunn av alder, sol, stress, miljø og påkjenninger. Det i tillegg til graviditeter, overgangsalder og annet.

– Elastin og kollagen avtar grunnet dette, men med rett hudpleie og behandlinger som stimulerer produksjon av elastin og kollagen påvirker økningen og dette kan forbedres.

Blant metodene som kan brukes for å oppnå dette nevner Oksvik injeksjoner som restylane og juvederm, dermepen, mesoterapi, laser og plexer.

– Det å opprettholde fukt og spenst er jo ikke noe nytt.

– Men personlig liker jeg og vi ikke å endre på naturen. Jeg foretrekker heller å forbedre og optimalisere utseendet du har naturlig.

@glowwithava #jelloskin is a lifestyle ✨💛 let’s get our bounces on! #탱탱 #젤리 #beautytipswithava ♬ original sound – AVA

Les også: Bli med å stem i Melk & Honnings kåring av årets beste skjønnhetsprodukter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer