Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Blir det en ny sesong av suksesserien Emily in Paris?
Emily in Paris. Foto: Netflix

Dette duftlyset lukter «varme, parisiske croissanter»

Utsolgt på 15 minutter.

Med nok en lockdown, gjelder det å gjøre det så trivelig som mulig hjemme. Og selv om våren er i anmarsj er det lite som er så hyggelig som levende lys når kvelden senker seg – enten det er duftlys eller også disse trendy lysene.

Grazia omtalte nylig et duftlys fra det britiske merket Overose med noter av «varme, parisiske croissanter». Oh la la!

Lyset koster rundt 500 kroner, og skal være til å få vann i munnen av.

Overose med duftlys som lukter av croissanter
Foto: Overose

Les også: 11 trendy og skulpturelle lys å klikke hjem nå

Bananbrød og matchaboller er bare noe av det som har trendet på bakefronten under korona, men croissanter er jo ganske vanskelig å få til skikkelig bra hjemme. Og ikke får vi dratt til Paris med det første heller.

Da er det langt lettere å tenne et lys for å få den magiske duften av smør og sukker hjemme. Pluss i boken at dette har en brennetid på hele 60 timer.

Merket vet å spille på alle franske strenger, og baker inn mange klisjeer i produktbeskrivelsen av det som må kunne sies å være livets duftlys.

Lyset skal «fange Paris’ romantikk» ved hjelp av «duften av ferske croissanter fra et bakeri på hjørnet av en liten gate nær Seinen».

Emily in Paris med croissant
Emily in Paris hadde digget det.

«Hva gjør den perfekte croissanten? Et fantastisk, gyllent, crispy, puffy bakverk som lukter like deilig som det smaker. Ekte smør for å gi en overdådig mykhet til croissanten, en bit og den smelter i munnen».

Uheldigvis ser ut til at alle vil ha en bit av croissantlyset. Etter å ha blitt utsolgt og deretter restocket grunnet etterspørsel, ble lyset utsolgt igjen på bare 15 minutter.

Da hadde merket allerede triplet antall lys i forhold til det første droppet. På sine nettsider opplyser de nå at det kommer et nytt, mindre dropp med duftlys «veldig snart», og de er allerede i gang med et enda større et.

Forøvrig er lysene svært like et annet velkjent duftlysmerke, nemlig kultfavoritt Byredo. Ikke nødvendigvis duftmessig, men både utforming og også fonten som er brukt minner (mistenkelig) om svenske Ben Gorhams hjertebarn. I fjor gjorde han nok et samarbeid med IKEA om en duftlyskolleksjon som er langt rimeligere priset enn hans eget merke.

Byredo har riktignok ikke noen croissant-duft, men ellers er det meste likt? (Foto: Byredo)

Les også: Derfor er denne overalt på Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer