Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Body candles tar av på Instagram
(Foto via Instagram @trippytues.day)

Disse lysene tar av på Instagram

– Vi har aldri sett noe lignende.

De siste årene har elementer både av 90-tallet, kitch og maksimalisme kommet inn på interiørfronten. På Instagram kryr det av hjem med pastellfarget ting og tang fra vintagebutikker. Der er det feminine elementer, blomsterdetaljer og sukkersøte vibber over en lav sko.

Lys i ulike fasonger har i den forbindelse blitt en greie. Lenge har de såkalte twisted candles preget manges feed. Men nå kan det se ut til at de får konkurranse fra en mer, tja, kroppslig variant.

Nå ser man stadig flere lys formet som dame- og mannekropper.

De som gjerne krediteres som skaperen av den første varianten av disse er britiske Belle Nous. Merket har lansert flere versjoner, i ulike hudfarger og i plus size-varianter, som blir utsolgt med en gang.

Les også: Svensk kleskjede satser på interiør

(Foto via Instagram @silvalot)
(Foto via Instagram @nitsanraiter)
(Foto via Instagram @litbylucy)

Britiske Vogue kalte DIY-lysstøping for en av de største lockdown-trendene. Mens twistede lys var noe de fleste kunne få til, skal det nok litt mer til for å klare å forme stearin til en menneskekropp.

Motenettsiden Stylist skriver at skulpturelle lys er en «must buy», og at man i hovedsak kan takke designere i New York og København for trenden.

Her i Norge selger blant annet den nyoppstartede nettbutikken Home and Collected slike lys, fra merket Hannah Candle NY.

Grunnlegger Synne Kristine Stølen forteller til Melk & Honning at de oppdaget disse lysene tidlig i 2020, før det ble en trend.

– Vi hadde aldri sett noe lignende før og de ble dermed det første vi kjøpte inn.

Da de lanserte nettbutikken i november, fikk de med seg innspurten av den digitale julehandelen som slo alle rekorder.

– Vi fikk karret til oss litt oppmerksomhet i alt kaoset, og lysene har blitt veldig godt mottatt.

Stølen mener lysene er blitt populære fordi de er et blikkfang.

– De skiller seg ut fra andre pyntegjenstander vi vanligvis har i hjemmet. Det er ingen tvil om at disse kroppsformede lysene er vakre å se på, selv om oppfatningen av hva en vakker kropp er selvfølgelig er individuell.

– Når man velger å forme noe så tradisjonelt som et lys om til en menneskekropp, gir man plutselig liv til noe som vanligvis blir sett på kun som en gjenstand.

(Foto via Instagram @homeandcollected)

Les også: 9 fine pledd som varmer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer