banabrød
Foto: Instagram/@juliesmatblogg

«Alle» lager bananbrød i karantene – her er oppskriften

Influenceren tipser.

Vi fortsetter å tilbringe mye av tiden hjemme slik vi har gjort i mange uker nå. Det kan få enhver til å gå på veggen. Heldigvis deler både superstjerner og andre sine beste tips og triks for å få tiden til å gå – enten det er å gjøre ulike challenges på TikTok, lese bøker, legge puslespill eller også å lage mat – helst bananbrød.

For det er nærmest umulig å scrolle seg gjennom Instagram uten at det dukker opp et dusin forsøk på å lage det populære brødet, som egentlig er mer som en kake.

Men hvorfor i huleste skal alle på død og liv lage bananbrød akkurat nå?

Matinfluencer Julie Ilona Balas. Foto: privat

– Det er nok først og fremst fordi folk plutselig har veldig mye mer tid til overs. Alle har nok vært borti problemstillingen med bananer som blir liggende i fruktbollen og blir alt for brune, og det er jo nettopp disse bananene man bruker i et bananbrød. Jeg vet ikke helt hvorfor det er så trendy akkurat nå, men kanskje det er et lite selvbedrag inne i bildet, for det er jo definitivt mer en kake enn et brød, sier matinfluencer Julie Ilona Balas bak Julies matblogg til Melk & Honning.

– Mitt forhold til bananbrød startet da jeg jobbet på bakeri som yngre. Der solgte vi en type bananbrød som kanskje ikke så veldig fristende ut, men som var supersaftig og både kompakt og luftig på samme tid. Siden da har jeg eksperimentert med mange typer bananbrød.

– Hva hemmeligheten bak et perfekt bananbrød? 

– Mitt beste bananbrød inneholder masse mørk sjokolade, og det eneste det har til felles med et brød er nok formen. Det er supersaftig og holder seg slik i maaange dager. Tror nok litt av hemmeligheten er at man starter med å piske romtemperet (!) smør og sukker luftig. Baking skal ikke gå raskt, så det er viktig med litt tålmodighet. 

– Det er i utgangspunktet ikke så veldig Instagram-vennlig, hvordan får man bananbrød til å se litt freshere ut på bilder?

–Personlig er jeg veldig glad i den litt rustikke stilen som bananbrød ofte har, og synes stort sett de er veldig pene egentlig. Man kan jo lage en ekstra fin variant ved å legge en banan delt i to på langs på toppen av bananbrødet før man steker det. Det blir superfint! Ellers kan man jo ha masse gøy inni bananbrødet, valnøtter, pistasjnøtter, tørket frukt osv. Min favoritt er nok for alltid med sjokolade. Banan og sjokolade, mmmm!

Julies beste bananbrød:

Ingredienser:

  • 100 g smør (romtemperert)
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 2 brune bananer
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 100 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

  • Start med å piske romtemperert smør og sukker til det blir luftig og hvitt. Det kan være lurt å skrape ned smør som kryper oppover bollen underveis for å blande alt sammen. 
  • Pisk inn ett egg av gangen i smørkremen.
  • I en annen bolle blander du sammen alt det tørre. Bytt fra visp til blandekrok og vend inn den tørre blandingen i smørkremen. 
  • Mos bananene med gaffel hvis du ønsker litt bananbiter i kaken, eller med stavmikser hvis du ønsker den helt jevn. Min erfaring er at kaken blir litt mer saftig med grovmost banan. 
  • Vend inn bananen og hakket sjokolade i røra med en slikkepott.
  • Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. 
  • Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
Foto: Instagram/ @juliesmatblogg

Les også: Fra catwalken til kjøkkenet: Motekjendisene er blitt hobbykokker i karantene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer