Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik lager du matchaboller i lockdown
Foto: Instagram/@minaroda

Slik lager du Instagram-vennlige matchaboller

Instagram-vennlig bakst i lockdown.

I fjor bakte «alle» saftige bananbrød og pisket fluffy Dalgona-kaffe for å gjøre hjemmekontoret og mangel på sosialt samkvem hakket triveligere og diggere. Og forføreriske grønne matchalatter gjorde enhver Instagram-konto hakket freshere.

Nå ser det ut til at grønne matchaboller med marmormønster er den mest Instagram-vennlige baksten for 2021.

Influencer og modell Mina Roda har kastet seg på trenden.

– Jeg våknet egentlig bare en fredag morgen og hadde lyst på ferske rundstykker, men ville gjøre det ekstra spennende til frokost. Favorittfargen min er grønn og jeg elsker marmor, så da ble det marble matcha buns, sier hun til Melk.

Slik lager du matchaboller
Mina Roda. Foto: privat

Hun beskriver matchaboller som «estetisk pene rundstykker».

– Man vil mest bare ha de til pynt. Hjernen skjønner ikke helt om det er en kake man ser på eller et rundstykke. Jeg elsker følelsen av å spise pen mat.

– Hadde man fjernet saltet og tilsatt mer sukker og kardemomme, hadde de blitt boller, så det er ikke så mye som skiller lunsjen fra dessert, egentlig.

– Noen triks for å få de Insta-vennlige?

– Omfavn bollene med ekstra lys deig før steking og ha matchaen som en overraskelse inni helt vanlige rundstykker. Test ut forskjellige mønstre å skjære i deigen. Server på pent service med digg pålegg – det får alt til å se ekstra fjongt ut. Ta bilde i et solvendt vindu for ekstra pene bilder.

Matchaboller med jordbær
Mina mener du kan lage matchaboller salte eller søte. Foto: privat

Slik lager du matchaboller

Mina fant en enkel oppskrift på rundstykker, delte deigen i to og knadde inn matchapulver i den ene halvparten til ønsket grønnfarge.

Les også
Streetstyle fra moteuken i København: Dag 3

– Så lagde jeg to lange pølser av deigene, brettet de inn i hverandre flere ganger, rullet ut til ny pølse og delte opp i like mange emner før jeg rullet de til boller.

– Det er det som er så gøy med å lage mat – man kan bare teste ut forskjellige ting. Enten så blir det bra eller dårlig. Men det skal mye til for at det går helt galt.

Tar disse over for bananbrød?
Tar disse over for bananbrødet? Foto: Mina Roda

Oppskrift på matchaboller

  • 25 g gjær
  • 60 g margarin
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk egg
  • ca. 1 l hvetemel
  • 0,5 egg til pensling
  • ca. 2 ss valmue/sesam frø

Les også: Influencernes beste tips til hjemmekontoret

Siste saker

Mest lest nå
Les mer