Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vaser formet som kvinnekropp er supertrendy nå
Bilde: Anissa Kermiche-vaser

Vaser formet som en kvinnekropp er det mest trendy nå ifølge Instagram

Derfor er disse overalt i strømmen din.

2020 var året der interiøret for alvor ble gøyalt, egenartet og sluttet å se helt likt ut. Lys ble twistet, møbler for voksne begynte å minne om de man finner i lekerom og alt skulle helst være i pastellfarger.

Nylig skrev Melk & Honning om de kroppslige lysene som plutselig har dukket opp overalt på Instagram. Nei, ikke de til Gwyneth Paltrow som luktet som hennes vagina, men de som var formet som kropper.

Men det er ikke den eneste interiørtingen som fikk kjørt seg gjennom 2020 sin «morsomme» transformator. Vaser er nemlig – ideelt sett – ikke lenger bare enkle, høye og sylinderformede.

Nå er de aller mest trendy variantene formet som en kvinnekropp.

Du har nok allerede sett de overalt. Foran beige vegger, med tørkede blomster i seg, omkranset av twistede lys og stabler med motemagasiner. Kanskje en rykende fersk kaffekopp med mye skum, et bakverk på en tallerken. Vaser formert som kvinnekroppen – og gjerne den ekstra formfulle, ultrafeminine varianten.

Den amerikanske designeren Jonathan Adler har laget dette i årevis, med vaser som forestiller pupper eller rumper, men nå har det altså blitt en massiv trend.

Vaser fra Jonathan Adler

Allerede i juli i fjor spurte Vogue «Kan en vase gå viralt? Denne snertne tingen beviser at det». Designer Anissa Kermiche forteller at de som kjøper hennes meget populære vaser sier at det «bringer så mye liv til et rom og får alle til å smile». Hun står bak vasene som Who What Wear nylig omtaler i artikkelen Denne vasen er overalt på Instagram, og jeg vil ha en jeg også.

(Foto via Instagram @monikh)

Hennes vaser er blant annet å se i Sophie Elise sitt hjem:

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Sophie Elise (@sophieelise)

Denne er forøvrig ikke for de med en slank lommebok. Ifølge nettsiden ligger prisen på omtrent 28 000 norske kroner.

Det er heldigvis unntaket. For du finner kroppsformede vaser i alle prisklasser nå, helt ned til noen få hundrelapper.

Vase fra Milla Boutique kr 799

Vaser som fetisjerer kvinner?

Som med de fleste trender er ikke alle like store fans.

Ifølge Refinery 29 har noen ment at enkelte av vasene fetisjerer spesielt afrikanske kvinners kroppsfasong. De skriver også at det generelt er problematisk at kvinnekroppen nok en gang blir objektivisert på denne måten, og at det stort sett er en hodeløs variant som vises frem.

De konkluderer likevel med følgende: «Om hodeløse kvinner ikke er din greie, kan du trøste deg med at interiørtrendene nok vil bevege seg videre om ikke lenge».

Vase fra Daje Place

Les også: Nå kan du shoppe interiør hos denne motefavoritten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer