Smertefull mote og skjulte pop-perler.
2020 ble uten tvil seriebingingens år med seersuksesser som Emily in Paris, The Queens Gambit, The Crown og The Undoing. Som en perfekt avslutning kom Bridgerton første juledag.
Serien er blitt hyllet for å slå et slag for en mangfoldig casting og feminisme i historien. Og det ryktes allerede om en andre sesong av serien lagt til aristokratiske London anno 1813.
Her er 7 ting du kanskje ikke visste om Bridgerton.
Denne saken inneholder spoilers.

Skjulte pop-covere
Det er lett å falle for fristelsen når man lager tidsepokedramaer å bruke klassisk musikk som var populært på den tiden. Mest mulig strykere og harper. Men Bridgerton har faktisk moderne musikk fra artister som Taylor Swift, Ariana Grande, Billie Eilish gjemt inn i serien, skriver Insider.
Det er klassiske covere av Ariana Grandes Thank U, Next på det første ballet, Taylor Swifts Wildest Dreams i en heftig kjærlighetsscene, i tillegg til låter som Billie Eilishs Bad Guy, In My Blood av Shawn Mendes, Strange av Celeste og Girls Like You av Maroon 5.
Bridgerton refses for voldtektsscene
I serien møter vi Daphne Bridgerton som er på jakt etter kjærlighet og drømmer om ektemann og barn, og Simon Basset, en tilsynelatende evig ungkar som ikke vil hverken gifte seg eller ha barn.

Søt musikk oppstår likevel mellom de to, og de ender opp med å gifte seg. En såkalt kjærlighetsscene har imidlertid ikke falt i god jord hos en rekke seere. Her setter Daphne seg oppå ektemannen sin og tvinger ham til å ligge med henne. Til tross for at han forsøker å vri seg unna. Flere spør seg hvorfor serieskaperne har med scenen i det hele tatt, og mener den romantiserer voldtekt og sex uten samtykke, skriver Insider.
Smertefull mote i Bridgerton
Datidens skjønnhetsideal med korsettbruk blir vist hyppig i serien, på en subtil måte vel å merke. For det er få av jentene som klager over de smertefulle korsettene som gjør midjene deres vanvittig smale.
I en scene i første episode kan man se sår og kutt på ryggen til Daphne Bridgerton mens hun gjør seg klar for et selskap. Nettopp på grunn av korsettet hennes.

Mary Poppins har fortellerstemmen
Kjenner du igjen stemmen som leser opp det sladderdronningen Lady Whistledown skriver? Det er ingen ringere enn Julie Andrews som er fortellerstemmen i Bridgerton.
85-åringen kjent fra filmer som Mary Poppins, Sound of Music og Prinsesse på prøve, var førstevalget til produsent- og manusforfatter Chris Van Dusen, ifølge The Star. Opplesingene ble gjort koronavennlig og virtuelt på Zoom, fra et studio i New York.
Inspirert av prinsesse Diana
Ettersom Bridgerton-familien er en av de mest elegante familiene i London, er hjemmet deres like elegant. Interiøret er faktisk inspirert av Althorp, familieeiendommen til prinsesse Diana i Northamptonshire.
Spencer-familien har eid Althorp helt siden 1508, og prinsesse Diana, da lady Diana Spencer, bodde der før hun giftet seg med prins Charles. Da hun døde i 1997, ble hun gravlagt ved Althorp, skriver Insider.

Ellevilt mange kostymer
I Bridgerton er det så mye som 7500 kostymer som tar oss med tilbake til det som på engelsk blir omtalt som regency era. Kostymedesigner Ellen Mirojnick innrømmer at utfordringen var ikke bare det enorme antallet med skuespillere, men også dybden på historien.
For i løpet av åtte episoder er det ti ball som krever vanvittig mange kjoler, tiaraer og dresser. Bare hovedrollen Daphne Bridgerton, spilt av Phoebe Dynevor, har 104 kostymer i serien, skriver Harper’s Bazaar.

Sentral fargebruk i Bridgerton
Har du lagt merke til hvor fargerik Bridgerton er? Alle kvinnene er ikledd vakre, sukkerspinnsfargede kjoler i pasteller som rosa, blått, grønt og fiolett. Men hver familie i serien har faktisk sin egen unike fargepalett.
Mens Bridgerton-familien nesten alltid er kledd i blått og rosa, kler Featheringtons-familien seg i lyse farger i oransje, gult og grønt, skriver Insider.
Les også: 7 filmer og serier for vinteren