Holder kortene tett til brystet.
Til tross for nok et tøft år for retail satser nå Varner-gruppen med Varner-brødrene i spissen på et nytt kommersielt kleskonsept.
Dette vet vi om motesatsningen så langt:
I en søknadsutlysning etter kjededirektør for den nye satsningen går det frem at konseptet skal være «et nytt kjedekonsept i det nordiske klesmarkedet» – «et nytt nordisk kommersielt kleskonsept».
Det skal ha bærekraftig design- og produktstrategi, og skal ifølge utlysningen være en del av «Varners offensive satsning i Norden».
Det antydes i annonsen at det vil bli fysiske butikker, såvel som satsning på det digitale. Skal du søke på toppjobben går det frem at de søker en leder med dokumenterte resultater innen online retail.
Kaprer du kremjobben vil du få ansvaret for å drive prosjektet, som skal ha en tydelig identitet, men som fortsatt ikke har fått noe navn.
Melk & Honning har vært i kontakt med Varner-gruppen for ytterligere kommentarer. De skriver følgende i en mail: «Vi kommer tilbake til dette på et senere tidspunkt».

For et knapt år siden kom nyheten om at Varner-brødrene går inn som eier og parter i luksusbutikken YME Universe. I juni samme år kjøpte Varner-gruppen kjøpte sminkenettbutikken Makeup Mekka for anslagsvis 100 millioner kroner. Senest i august i fjor gjorde de sitt tredje oppkjøp på kort tid – den svenske gatemotenettbutikken Junkyard.
Med det fortsetter Varner å holde posisjonen som en av gigantene i det norske klesmarkedet, og en topplassering på Melk & Honnings liste over mote-Norge mektigste, med kjeder som Bik Bok, Carlings, Cubus, Dressmann, Urban og Volt. Det til tross for et inntektsfall på 700 millioner kroner i 2018, butikknedleggelser og en forretningsmodell basert på tradisjonell butikkdrift.
Les også: Hvordan vil «forbruksskam» påvirke moteindustrien?