Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
F.v: Hamudi fra i-D Studo, Marius fra Team Models og Samir fra Team Models. Bilder via Instagram @hamudihassuneh, @teammodels og @samiiralii

Dette er de hotteste norske herremodellene akkurat nå

– Nå er det kvalitet som gjelder fremfor kvantitet.

Den siste tiden er det nærmest blitt sedvane at norske modeller gjør det godt i utlandet. Listen over norske ansikter som har åpnet og lukket store visninger, frontet kampanjer eller fått omtale i internasjonale motemagasiner blir stadig lengre.

Jeenu er kanskje den norske modellen som har oppnådd mest på herresiden, med en imponerende mengde bragder hittil i karrieren. I januar ble han kåret til en av verdens beste modeller.

Men hvilke norske modeller gikk de hotteste visningene under sesongens herremoteuker? Og hvem har den internasjonale motebransjen for alvor fått øynene opp for?

Les også: Dette er Norges nye modellhåp

Fløyet til Paris for show med Cardi B og Offset

– Bransjen har endret seg litt slik at antall shows ikke har like mye å si. Nå er det kvalitet som gjelder fremfor kvantitet, forteller Alexander Norheim hos Team Models til Melk & Honning.

– I år hadde vi Marius Ruud som debuterte med å åpne Valentino og gikk fem andre visninger for henholdvis Raf Simons, Loewe, Sacai, Alfred Dunhill og åpnet showet til Ludovic de Saint Sernin.

– Jeg synes personlig det var veldig stas at Pier Paolo Piccilio, som er sjefdesigner for Valentino, har lagt sin elsk på Marius. Jeg var så heldig å være backstage, og så hvor mange bilder han tok av ham. Det var stor stas. En virkelig bra debutsesong!

Marius Ruud på catwalken for Valentino og Vetle på catwalken til Offset-visningen med Laundered Works Corp. Bilder via Instagram @teammodels.

Han trekker også frem de to lovende unge modellene Samir og Vetle, som allerede har gjort en del store jobber internasjonalt.

– Samir gikk for Qasimi – den omtalte designeren som døde tidligere i år, men nå har ny kreativ leder, Chalayan, A-Cold-Wall, Amiri og endte sesongen sterkt med Lanvin for tredje gang.

– Vetle ble fløyet ned til Paris for å lukke en visning for Migos-rapperen Offset i samarbeid med Laundered Works Corp. Dette var et mildt sagt stjernespekket show, og Vetle fortalte oss at Cardi B hadde et helt spesielt øye for han, selv om han ikke kunne se hva hun sa på grunn av masken hun bar, hehe.

Den norske modellen Inti Wang, som tidligere har gått en visning for Balenciaga og blitt omtalt i magasinet i-D, bor for tiden i Colombia. Likevel ble han fløyet til Milano for å gå visningen til den tidligere Saint Laurent-designeren Stefano Pilato.

Norheim trekker også frem tidligere nevnte Jeenu Mahadevan.

– Jeenu gjør oss jo alltid stolte. Han gikk for Wales Bonner, Pronounce, Zegna, Bode, We11Done, samt en presentasjon for Alexander McQueen og 25-års jubileumet for Ralph Lauren Purple Label med mange andre mannlige supermodeller.

– Han hadde sikkert booka enda mer også, men måtte til USA for en kampanjejobb midt under fashion week.

Og sesongen er ikke over.

– Mange av disse guttene holder opsjoner fremover i New York, Milano og Paris, forteller Norheim.

Bookinger skjer alltid i siste liten

Amar Faiz fra Idol Looks og i-D studio forteller til Melk & Honning at nesten alle bookinger under moteukene er overraskende fordi man ikke får vite før dagen før hvem som skal gå showet.

– Det er alltid veldig nervepirrende for modellene. Selv om man har gjort en fitting for et merke er det jo ikke 100 prosent bekreftet at man faktisk får et show.

Det norske modellbyrået har også hatt mange modeller representert under de internasjonale moteukene.

– Fra oss gikk Hamudi Acne Studios, Chalayan og Dsquared. Daniel gikk for Takahiromiyashita – The Soloist, mens Mikahil gikk for Yohi Yamamoto og Undercover.

Mikahil på catwalken for Yohji Yamamoto og Hamudi på catwalken for Acne Studios. Bilder via Instagram @_id.studio_

Les også: To norske modeller i prestisjetung motekåring

Siste saker

Mest lest nå
Les mer