Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kendall Jenner under visningen av Burberry SS'20-kolleksjon - Bilde via Britiske Vogue

Det beste fra moteuken i London

Melk & Honning var på plass.

Etter fem dager der fashionistaene fartet fra show til show kom moteuken i London i mål tirsdag. På programmet stod både store navn som Burberry, JW Anderson og Victoria Beckham, i tillegg til lovende nykommere.

Her er noen av høydepunktene.

Les også: Nå er Victoria Beckhams egen makeup-linje her

Burberry sin Riccardo Tisci er i ferd med å finne sin egen form

Da det tidlig i fjor ble kjent at den italienske designeren skulle ta over roret hos det erkebritiske merket, var noen skeptiske til hvorvidt han ville klare å mikse sitt eget uttrykk med det klassiske. Konsensus etter at Riccardo Tisci viste sin første kolleksjon for Burberry i september i fjor var at han «kjørte safe». Nå ser det ut til at han er i ferd med å finne sin egen form hos det britiske merket.

Til forskjell fra sin forgjenger Christopher Bailey, som helt klart lente seg på Burberrys tradisjonelle uttrykk, har Tisci nå beveget seg noe vekk fra dette. Det var for eksempel minimalt med både trenchcoats, ruter og monogram å se på catwalken. I stedet kunne noen av antrekkene minne om det Jack McCollough og Lazaro Hernandez gjør så godt hos Proenza Schouler – nemlig å designe for en kvinne som elsker både det litt edgy, street-inspirerte og coole – og samtidig elegante.

Visningen var, helt i tråd med trenden, karbonnøytral, og storheter som Gigi Hadid og Kendall Jenner gikk på catwalken – sistnevnte med en splitter ny, blond manke. Agyness Deyn, den legendariske modellen som hadde sin storhetstid i 2007, var for første gang på fire år tilbake på catwalken.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Les også: Tallenes tale: Slik har det gått med Burberry under Tisci.

Burberry – Bilder via britiske Vogue

Simone Rocha og Molly Goddard fortsetter å være dronningene av volum

Irske Rocha og britiske Goddard er blitt spesielt kjent for sin særegne bruk av voluminøse fasonger med kjoler som like så godt kunne sittet på dukker som mennesker. Forskjellen er førstnevntes stadige implementering av mørke, nærmest gotiske elementer i sine kolleksjoner, mens Goddard holder det sukkersøtt med mye bruk av tyll.

Det de presenterte under London Fashion Week denne gangen viste at det under alt volumet ligger både voldsom fagkunnskap og skredderferdigheter. Rocha imponerte også med castingen av modeller som inkluderte en rekke eldre kvinner på catwalken.

Simone Rocha (øverst) og Molly Goddard (nederst) – Bilder via britiske Vogue

De nye lovende: Supriya Lele og Charlotte Knowles

Da Melk & Honning var på plass under moteuken i London i vår, intervjuet vi Supriya Lele. Da var hun relativt fersk og plukket ut til å motta den prestisjetunge NEWGEN-sponsingen som også innebar å ha en presentasjon av sin nyeste kolleksjon.

Nå har merket nådd nye høyder. Denne gangen viste hun kolleksjonen på catwalken på The Strand. I likhet med forrige sesong er 90-tallsreferansene tydelige i form av gjennomsiktige, kroppsnære plagg, Matrix-aktige skinnfrakker og sandalene strappy.

Et annet navn det er verdt å merke seg er Charlotte Knowles. Duoen har fått mye oppmerksomhet for sine undertøysaktige, batikkmønstrede kolleksjoner.

Supriya Lele (øverst) og Charlotte Knowles (nederst)

Les også: Nå forlater it-designeren merket han selv startet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer