Hun er den britiske it-designeren internasjonal motepresse snakker om

Vi møtte Supriya Lele under moteuka i London.

Det hviskes i motebransjen om at Supriya Lele er en designer man bør følge med på. En som man nærmest kan regne med at vil få suksess i fremtiden.

Kort tid etter at hun var ferdig med masteren i motedesign ved RCA i London, ble hun tatt inn under vingene til Lulu Kennedy hos Fashion East. Den ideelle organisasjonen som ble startet i 2000 med mål om å hjelpe og fremme unge motedesigntalenter, både økonomisk og PR-messig, har blant annet bidratt til at JW Anderson, Simone Rocha og Craig Green er blitt store.

Da Melk & Honning møter it-designeren under visningen av hennes nyeste kolleksjon under moteuka i London snakker hun varmt om Fashion East.

– Det har selvfølgelig vært utrolig flott å være en del av. Spesielt det å få den typen profilering, jobbe med de fantastiske menneskene som startet det, og å få vise frem det jeg lager sammen med andre fantastiske designere.

– De har også lært meg mye om det å drive min egen business og mitt eget merke, som har vært helt uvurderlig, sier hun til Melk & Honning.

På kort tid har hennes design figurert hos Vogue Italia, Dazed, Purple, Britiske Vogue og i-D, og på kjendiser som Emily Ratajkowski. 

Supriya Lele – (Instagram @fashion_east)

I fjor ble det kjent at hun var blant de utvalgte av British Fashion Council til å motta den prestisjetunge NEWGEN-sponsingen, som både innebærer økonomisk støtte, tilgang til mentorer og mulighet til å vise under moteuka i London.

Mye av grunnen til Lele sin foreløpige suksess som ung designer er måten hun mikser sin kulturelle og etniske bakgrunn på; Foreldrenes indiske oppvekst og hennes egen i Storbritannia.

Den nyeste kolleksjonen har både referanser til moren og farens hjemland, og NHS, det britiske helsevesenet, der begge foreldrene har jobbet.

– Det startet med at jeg tenkte på ulike tema innen medisin og forskjellige medisinske referanser. Jeg tror jeg på et tidspunkt hadde intet mindre enn fem mood boards med bilder av alt jeg følte linket til dette, som for eksempel bilder av de ulike uniformene som blir brukt på sykehus her til lands.

– Tankene gikk videre til uniformer generelt; arbeidstøy, for eksempel. Så tenkte jeg på utsmykning, historisk bruk av farger og mønster – og så forsøkte jeg å samle alt dette under en slags felles silhuett, forklarer hun, før hun, med et skjevt smil, utbryter at hun knapt har sovet de siste dagene i forkant av visningen.

Når det kommer til den indiske inspirasjonskilden har Lele denne gangen sett på sareen; det klassiske plagget, gjerne brukt i festlige anledninger.

– Jeg elsker drapering. Det er noe jeg gjerne starter med i alle mine kolleksjoner, og noe som også har vært tydelig i det jeg har laget nå. Sareen har jo klare elementer av nettopp dette.

Utsendte fra alle de viktigste motemagasinene var tilstede under presentasjonen av AW19-kolleksjonen, og en iøyenfallende fyr fra i-D – med en slags romferd møter rave i 1996-look – står i kø like etter Melk & Honning har fått sine tilmålte minutter med den lovende designeren.

Et siste spørsmål får vi likevel skvist inn:

Hva er drømmen? Hva skjer fremover med Supriya Lele-merket?

– Åh, gud! Hvem vet! Alt kan skje!

Alle bilder (med unntak av portrettet): Anna Rosova

Les også: Han har designet klær for Lady Gaga, Kylie Jenner og SZA