Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Burberry-debuten: – Han kjører veldig safe

Riccardo Tisci viste sin første kolleksjon for Burberry mandag – med fullstendig fravær av kjendiser på første rad.

Tidlig mandag kveld var tiden inne for å vise Riccardo Tisci sin aller første kolleksjonen for det britiske motehuset. Da det i vår ble kjent at han hadde takket ja til å ta over stillingen etter Christopher Bailey, var reaksjonene delte. Noen mente at han ville komme inn som et nødvendig friskt pust hos Burberry, mens andre følte at hans estetikk skilte seg for mye fra merkets tradisjonelle til at de to på noen måte kan forenes.

Rett etter at Tisci formelt tok over gjorde han både store endringer og meldte om nært forestående forandringer hos det erkebritiske merket; Han har blant annet endret logo, og fortalt at de kommer til å implementere en «drop»-ordning á la streetwear- og sneakersmerker, med flere små, eksklusive slipp i året.

Men nå har man altså endelig fått svaret på hvordan Burberry ser ut med italieneren bak tegnebrettet.

Førsteinntrykket vitner om at han forsøker å tekkes alle som kunne tenke seg å være en fan av merket; de eldre kundene som tiltrekkes av klassiske linjer, subtile farger og de velkjente Burberry-rutene, de velstående, middelaldrende kundene som trenger oppdressede looks å gå med i fasjonable settinger, tøffe unge kvinner og menn med beina godt plantet i en punka estetikk, og millennials som forbinder Burberry med samarbeid som dét med Gosha Rubchinskiy i 2017. Det var også én del av det som ble sendt ut på catwalken som tilsynelatende bare fungerte som fyllmasse, og som med fordel kunne blitt eliminert i utvelgelsesprosessen.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Til den britiske avisen The Guardian uttalte Tisci at kolleksjonen er en «hyllest til de ulike delene av kulturen, tradisjonene og kodene som finnes i det historiske motehuset, og det eklektiske ved Storbritannia».

Flere medier melder også om det fullstendige fraværet av kjendiser på første rad under visningen, noe som vitner om en tydelig sjefsavgjørelse fra Tisci sin side om å la seriøse journalister og innkjøpere slippe til i stedet.

Den anerkjente moteredaktøren og -kritikeren for New York Times, Vanessa Friedman, skriver i sin anmeldelse at Tisci «safer» med sin aller første kolleksjon. Hun savnet looks som virkelig ga henne hakeslepp, sier hun.

Her har vi samlet noe av det fineste som ble vist frem: 

Og det kanskje mindre interessante:

Bilder: Vogue Runway

Les også: Dette kan du forvente fra London Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer