Det norske klesmerket Cavour utvider fra herre til også dame.

Norske retail-gründere starter nytt damekonsept i luksussegmentet

Med luksusmerker som Christian Louboutin, Giambattista Valli og Victoria Beckham.

Cavour har allerede tre multibrand herrebutikker i high end-segmentet i Oslo. Nå lanseres konseptet Cavour Woman.

Det er gründerne og brødrene Richard og Sebastian Scharnke som står bak konseptet. De er allerede kjente navn i den norske motebransjen der de begge har hatt ledende roller i forskjellige high end retail-konsepter før de startet for seg selv. Richard er i tillegg medeier og daglig leder i konseptbutikken Yme Universe. Han kom på en fjerdeplass på Melk & Honnings liste over mote-Norges mektigste i fjor.

– Økende interesse for nisje- og spesialbutikker i det norske markedet

Scharnke-brødrene startet klesmerket Cavour i 2013. I dag har merket tre egne herrebutikker i Oslo med fokus på dresser og sko fra merker som italienske Canali og Cesare Attolini i tillegg til deres eget merke Cavour og luksusmerker som Crockett & Jones, Ambrosi Napoli, Saint Crispin’s og Edward Green.

– Vi ser en økende interesse for nisje- og spesialbutikker i det norske markedet. Vi har allerede inntatt en sterk posisjon med Cavour herre. Med Cavour Woman ønsker vi nå å sikre en ledende posisjon i det norske markedet. Med business-kvinnen i bakhodet vet vi at vi vil være mer klassiske enn våre konkurrenter, hvor det fokuseres mye på de aller siste trendene og man ofte undervurderer viktigheten av å ha fantastiske klassiske plagg i bunnen, sier Richard Scharnke.

Luksusmerker og eget merke

Den første Cavour Woman-butikken åpner i september i Vika med planer om å ekspandere raskt til to andre lokasjoner sentralt i Oslo fra våren 2020.

Butikken har fra åpning sikret seg en rekke luksusmerker med avtaler om enda flere fra neste vår. Blant disse er Agnona, Bally, Christian Louboutin, Giambattista Valli, Gianvito Rossi, Guiseppe Zanotti, Joseph, Maison Michel, Smythson, Tods og Victoria Beckham.

Samtidig ekspanderer Cavour også med et eget merke rettet mot business-kvinnen. En fullverdig kleskolleksjon bestående av alt fra dresser, skjorter og jobbantrekk til kåper, kasjmir-gensere, silketopper og vinterjakker. Fokus er på klassiske, tidløse plagg av høy kvalitet som ikke går av moten. I tillegg til ready-to-wear vil Cavour også være en av få butikker i Norge som tilbyr målsøm av dresser til dame under eget merke, forteller Scharnke.

– Vi har et håndplukket utvalg med merker både for herre og dame i verdensklasse. I tillegg gjør butikkenes utseende, service og kompetanse at vi skiller oss fra konkurrentene.

Så dere har altså fortsatt troen på fysiske butikker i 2019?

– Vi tror på kombinasjonen nettbutikk og fysiske butikker. Når jeg spør kundene våre hvordan de finner oss, er svaret gjerne at de har vært innom nettbutikken vår først. Samtidig er den fysiske shoppingopplevelsen utrolig viktig i luksussegmentet.

Med plasseringen på Vikaterrassen vil den første Cavour Woman-butikken ligge vegg i vegg med den allerede eksisterende herrebutikken som i tillegg ligger i Rådhuspassasjen og på Sjølyst.

– Vikaterassen er sentrumsnært og enkelt å ta seg til. Det er mye business i området, og der treffer vi målgruppen vi retter oss inn mot. Det skjer mye spennende i området rundt Vikaterassen nå, sier Scharnke.

Sterkt team

Det er tidligere Eger-direktør Nina Buzzi som har bidratt som konsulent med design og innkjøp for det nye konseptet. Hun har jobbet med luksusmerker i en årrekke som både innkjøpssjef og konseptutvikler.

– Å fokusere på tidløse plagg som varer, som kan kombineres og brukes i et langt tidsperspektiv er også en måte å hanskes med miljøhensyn og bærekraftighet. Vi begynner å se en sterk trend i å kjøpe plagg av god kvalitet som er ment for å vare, heller enn en bruk-og-kast og fast-fashion mentalitet, sier Buzzi i en uttalelse.

Hanne Bosnes og Linn Seljeset blir nøkkelpersonene videre. De er ansatt som butikksjefer og fremtidige innkjøpere hos Cavour Woman, og har begge bakgrunn fra retail og markedsføring i luksussegmentet i Oslo.

Linn Seljeset (t.v) og Hanne Bosnes skal ta Cavour Woman videre. Foto: Privat.

– Vi setter sterk fokus på å ansette og å jobbe med de dyktigste folkene i den norske motebransjen, og har allerede opparbeidet oss et veldig sterkt team som vi anser som svært viktig for å lykkes, sier Scharnke.

Hovedbilde via Cavour.

Les også: Holzweiler-familien om supersuksessen