Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bottega Veneta får smekk på lanken for kjendisfest i Berlin
Foto: Bottega Veneta-kampanje 2020

Bottega Veneta får koronakritikk for kjendisfest

Inviterte til visning og afterparty midt under lockdown.

De siste par årene har Bottega Veneta seilet opp til å bli verdens heteste merke. Dette skjedde etter at Daniel Lee tok over som kreativ leder for det italienske motehuset. Han har designet flere it-vesker som influencerne har forelsket seg i og laget kampanjer alle snakker om. Helt nylig valgte Lee også å gjøre et stort grep på sosiale medier. Engelskmannen bestemte nemlig at Bottega Veneta ikke lenger skulle ha en egen bruker på Instagram.

Resultatet har bare ført til enda mer PR for merket – og flere, slik som Hypebeast, skrev at det kunne være starten på en trend i bransjen.

Men etter flere gode strategiske grep har de nå tråkket skikkelig i salaten.

Bottega Veneta får smekk på lanken for å ha holdt en kjendisfest i Berlin – under lockdown.

Les også: Luksusbutikkene i Oslo må permittere ansatte fordi turistene lar vente på seg

I forbindelse med visningen av deres nye Salon 02 inviterte luksusmotehuset et knippe heldige utvalgte til Berghain. Den legendariske klubben i den tyske hovedstaden har vært stengt under pandemien, men er brukt til eventer som dette. Blant de som dukket opp på den støvete sletta utenfor det industrielle bygget var blant annet designlegendene Virgil Abloh og Stefano Pilati, samt artister som Skepta, Slowthai og Honey Dijon. Klubbens beryktede dørvakt Sven Marquardt var også invitert til å komme på visningen.

Se noen av de spesielt inviterte her:

Etter visningen skal de ha fortsatt festen på Soho House Berlin.

Nå reagerer flere på at merket valgte å gjøre dette under lockdown, skriver Highsnobiety.

Brenda Weischer, grunnlegger av Disruptive Berlin, som er et eksklusivt arkiv av vintage designerklær, går hardt ut mot motehuset på Instagram.

«Vi har vært i lockdown siden november. Bottega Veneta har hatt en gigantproduksjon på Berghain som har gått over flere dager (noe som er greit nok) men jeg har også hørt masse om at de holdt etterfester både der og på Soho House» skriver hun.

Ifølge Highsnobiety skal hun, og flere andre berlinere, ha likt dårlig at flere av de inviterte var internasjonale kjendiser som var blitt fløyet inn fra «røde land». I mange tilfeller hadde de også droppet femdagerskarantenen det nå er krav om ved innreise.

Via sin egen Instagram Story deler Weischer en melding fra en som har kjennskap til situasjonen, som ønsker å forholde seg anonym. Der får også Soho House Berlin det glatte lag:

«Hei! Jeg er en del av Soho House Berlin! Jeg ønsker å være anonym. Jeg har vært der de siste to ukene mens Bottega Veneta har holdt til der. De ansatte tok ikke engang COVID-tester. Det ble bare gjort den siste fredagen, to dager før de dro. Jeg følte meg utrolig utrygg der, og også ganske frustrert over attituden deres, selv om jeg egentlig ikke var overrasket. De tjente 700k i løpet av denne tida, muligens mer. De leide ut hele hotellet og arrangerte en svær fest for Bottega Veneta. Det var ingen regler i det hele tatt og ledelsen deltok også. De ansatte jobbet for minstelønn, vi fikk ikke noe bonus, tips eller noe sånt. De utnytter engelsktalende i Berlin som ikke snakker tysk. Det er det verste stedet jeg noensinne har jobbet. Jeg setter stor pris på det du gjør! Jeg hater elitisme og synes de samme reglene bør gjelde for alle, uansett hvor mye penger du har i lommeboka», skriver vedkommende.

Nå krever flere, ifølge Highsnobiety, at Bottega Veneta peller seg tilbake på Instagram for å forklare seg.

Nettmagasinet skal ha bedt om å få en uttalelse fra motehuset, men har foreløpig ikke lyktes i det.

Les også: Motehuset latterliggjøres for å selge «hjemmelagde» smykker til titusenvis av kroner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer