Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Met Gala 2020 står i fare for å bli avlyst på grunn av koronaviruset
Lady Gaga under Met Gala 2019. Foto: Karwai Tang/Getty Images

Årets største motefest i fare

Nå henger gallaen i en tynn tråd.

Med koronaviruset nå erklært en pandemi av WHO og stadig strengere og mer omfattende tiltak over hele verden for å forhindre smitte, utsettes og avlyses både små og store arrangementer over hele linjen.

Også motebransjen er påvirket av koronaviruset som har kastet skygger over sesongens moteuker og satt en stopper for andre. Tre dager før Fushion Oslo skulle gå av stabelen her hjemme ble den norske mote- og kunstfestivalen utsatt.

Nå spøker det også for Met Gala – årets kanskje største og viktigste motefest.

Les også: Slik koronapåvirkes norske motebutikker

Revurderer alle eventer

Metropolitan Museum of Arts i New York der gallaen holdes, er allerede stengt som følge av virusutbruddet.

Storavisa The New York Times meldte at to ansatte ved museet hadde vist symptomer på smitte, men dette er ikke bekreftet av ledelsen ved museet, som foreløpig heller ikke har nevnt noe om årets Met Gala blir noe av eller ei.

Motefesten skal etter planen gå av stabelen den første mandagen i mai, slik den gjør hvert år. I år er det 4. mai.

Tidligere denne uken skulle alle museets arrangementer, inkludert Met Gala, gå etter planen, men nå vil alt revurderes, skriver The Cut. I første omgang er alle eventer på museet frem til 3. april utsatt eller avlyst.

Kylie Jenner og Kendall Jenner under Met Gala 2019. Foto: Mike Coppola/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Met Gala er en pengeku

Gallaen, som er blitt arrangert siden 1948, er initiert av Metropolitan Museum of Arts Costume Institute i New York og grunnlagt av Eleanor Lambert for å samle inn donasjoner til museets moteavdeling.

Med billettpriser på rundt 30 000 dollar, i underkant av 250 000 norske kroner, per hode er det snakk om betydelige summer. For ikke å snakke om den røde løperen som ett av årets kanskje viktigste utstillingsvinduer for både designere og motehus.

En rekke andre store eventer er allerede utsatt og kansellert som følge av pandemien, blant annet South by Southwest og Coachella. Filmfestivalen i Cannes skal foreløpig fortsatt gå som planlagt.

Emily Ratajkowski under Met Gala 2019. Foto: Neilson Barnard/Getty Images

Les også: Utsetter motebransjens største bærekraftskonferanse

Siste saker

Mest lest nå
Les mer