Stella McCartney-visningen i mars. Foto: Peter White/Getty Images

Utsetter motebransjens største bærekraftskonferanse

– Det eneste ansvarsfulle og fornuftige å gjøre.

De siste par ukene har virusutbruddet ført til at flere motearrangementer er blitt avlyst og utsatt, både her hjemme og internasjonalt. I tillegg til at flere moteuker er avlyst, velger også stadig flere motehus å utsette sine visninger på grunn av det nye koronaviruset, deriblant Gucci og Ralph Lauren.

Nå utsettes også motebransjens største konferanse innen bærekraft. Copenhagen Fashion Summit skulle opprinnelig gå av stabelen i mai i den danske hovedstaden. Nå utsettes den til oktober grunnet virusfrykt, skriver WWD.

«Til tross for at dette var en vanskelig avgjørelse, mener vi at det er det eneste ansvarsfulle og fornuftige å gjøre, tatt usikkerhetene innen global helse og anbefalinger fra myndighetene i betraktning», heter det i en pressemelding.

«Helsen og sikkerheten til alle i teamet vårt, inkludert utallige deltakere som kommer fra hele verden til København hver mai for å snakke om bærekraft i motebransjen, er vår førsteprioritet».

Konferansen vil etter planen finne sted 12 og 13. oktober.

Hvert år kommer det mer enn 1000 deltakere og over 100 selskaper til Copenhagen Fashion Summit. I tillegg blir det holdt over 600 businessmøter. I 2018 var den britiske designeren og bærekraftsforkjemperen Stella McCartney blant hovedtalerne under konferansen.

Les også: Avlyser moteuker grunnet virusfrykt – hva skjer med Fushion Oslo?