Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bella Hadid med ansiktsmaske på vei til Paris
Bella Hadid med ansiktsmaske på vei til Paris. Foto: Instagram/@bellahadid

Virusfrykt, men gjør det mote?

Ansiktsmaske-selfies trender.

Det nye koronaviruset forsetter å spre seg over hele verden. Nå er det også i Norge. I skrivende stund er nærmere 83 500 smittet og over 2800 døde på verdensbasis, og WHO har erklært internasjonal folkehelsekrise.

Virusfrykt har allerede påvirket motebransjen med tomme gater og stengte butikker, for ikke å snakke om langtidsvirkningene som vil dukke opp på sikt som for eksempel store forsinkelser i produksjonen.

Også de internasjonale moteukene har fått kjenne på virusfrykt, men mens flere moteuker og visninger er avlyst, og viktige kinesiske innkjøpere, presse og influencere glimrer med sitt fravær over hele linja, går Paris Fashion Week tilsynelatende sin vante gang.

Forholdsregler tas selvsagt, og mens det under London Fashion Week ble desinfisert hele lokaler, får publikum og modeller tilbud om antibac og ansiktsmasker både under moteuken i Milano og nå i Paris.

Flere har egne ansiktsmasker – som gjerne matcher antrekket, og designerne har også laget sine versjoner.

Den japanske modellen Kozue Akimoto med ansiktsmaske utenfor Marine Serre-visningen i Paris.
Den japanske modellen Kozue Akimoto med ansiktsmaske utenfor Marine Serre-visningen i Paris. Foto: Christian Vierig/Getty Images

(Det til tross for at de lærde strides om ansiktsmasker egentlig bare gir en falsk trygghet, og at de faktisk kan virke mot sin hensikt. Det er hyppig håndvask med såpe og lunkent vann samt håndsprit som er de viktigste forebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.)

Den franske designeren Marine Serre viste ansiktsmasker i ulike varianter under sin visning i Paris tidligere denne uken. En rekke influencere har allerede blitt spottet med maskene på Instagram. Det er ikke første gangen designeren lefler med tilbehøret. I 2019 lanserte hun en anti-forurensingsmaske.

Selfies med ansiktsmasker er overalt på Instagram. På flyet fra Milano til Paris delte Bella Hadid et bilde av seg selv med ansiktsmaske til sine 28,8 millioner følgere.

https://www.instagram.com/p/B87Aps-A31k/

Også både Kate Hudson og Gwyneth Paltrow har postet selfies med ansiktsmasker, sistnevnte på flyet til Paris.

Gwyneth Paltrow på vei til Paris. Foto: Instagram/@gwynethpaltrow

Rent programmessig virker det som om den franske moteuken foreløpig går etter planen. Men Vogue melder om avlyste eventer og en generelt trykket stemning blant motebransjens mektigste som for anledningen har byttet ut håndtrykk og klemmer med slengkyss.

Les også: Giorgio Armani avlyste motevisning

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Siste saker

Mest lest nå
Les mer