Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Armani raser mot motebransjens behandling av kvinner

Nå får han selv kritikk.

Fredag viste Giorgio Armani sin nyeste Emporio Armani-kolleksjon under moteuka i Milano. I etterkant av showet bestemte den italienske motedesigneren seg for å uttale seg om bransjens behandling av kvinner, skriver Business of Fashion.

– Jeg tror det er på tide at jeg forteller hva jeg synes, nemlig at kvinner stadig blir voldtatt av designerne, sier 85-åringen.

– Dersom en kvinne går nedover gaten og ser en reklameplakat der en annen kvinne har puppene og rumpa på utstilling, og hun ønsker å etterape dette, er det en måte å voldta henne på, fortsetter Armani.

Han mener det er mulig «å voldta en kvinne på flere måter», enten å kaste henne i en kjeller eller å foreslå at hun skal kle seg på en viss måte.

Armani lanserte klesmerket sitt på midten av 70-tallet og er blitt kjent for sin elegante, tidløse stil.

– I showene våre har vi både korte skjørt, lange skjørt, løse og vide bukser. Jeg forsøker å gi kvinner maksimalt med frihet til å ta for seg av de mulighetene som finnes, dersom de er lure.

Designeren mener også at trender er et voldsomt utdatert begrep.

– Jeg er skikkelig lei av å høre ordet trend. Vi må prøve å fokusere på kvinner i dag. Det burde ikke være noe som heter trender, avslutter Armani.

Veteranen skulle etter planen holdt sin AW20-visning av hovedmerket sitt Armani under moteuka i Milano søndag kveld. På grunn av frykt for coronaviruset valgte de å avlyse visningen, og streame live på nett uten publikum. Det er første gang i merkets historie at de har kansellert en visning av hensyn til helse.

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien

Saken er oppdatert:

Kritiseres

Armani har i kjølvannet av uttalelsene fått sterk kritikk fra flere hold, skriver The Guardian.

Kritikken går på at den italienske designeren forminsker det dramatiske ved seksuell vold mot kvinner, ved å sette det i sammenheng med mote og trender.

Sjefredaktøren for Fashionista.com Tyler McCall twitret: «Armani gjentar flere ganger at designerne voldtar kvinner når de tvinger dem til å kle seg upassende for alderen og så videre, og jeg skulle ønske jeg kunne forklare dette med alders/språk/kulturell barriere men ehhh…»

Les også: Giorgio Armani tordner mot Gucci-hodene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer