Armani raser mot motebransjens behandling av kvinner

Nå får han selv kritikk.

Fredag viste Giorgio Armani sin nyeste Emporio Armani-kolleksjon under moteuka i Milano. I etterkant av showet bestemte den italienske motedesigneren seg for å uttale seg om bransjens behandling av kvinner, skriver Business of Fashion.

– Jeg tror det er på tide at jeg forteller hva jeg synes, nemlig at kvinner stadig blir voldtatt av designerne, sier 85-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom en kvinne går nedover gaten og ser en reklameplakat der en annen kvinne har puppene og rumpa på utstilling, og hun ønsker å etterape dette, er det en måte å voldta henne på, fortsetter Armani.

Han mener det er mulig «å voldta en kvinne på flere måter», enten å kaste henne i en kjeller eller å foreslå at hun skal kle seg på en viss måte.

Armani lanserte klesmerket sitt på midten av 70-tallet og er blitt kjent for sin elegante, tidløse stil.

– I showene våre har vi både korte skjørt, lange skjørt, løse og vide bukser. Jeg forsøker å gi kvinner maksimalt med frihet til å ta for seg av de mulighetene som finnes, dersom de er lure.

Designeren mener også at trender er et voldsomt utdatert begrep.

– Jeg er skikkelig lei av å høre ordet trend. Vi må prøve å fokusere på kvinner i dag. Det burde ikke være noe som heter trender, avslutter Armani.

Veteranen skulle etter planen holdt sin AW20-visning av hovedmerket sitt Armani under moteuka i Milano søndag kveld. På grunn av frykt for coronaviruset valgte de å avlyse visningen, og streame live på nett uten publikum. Det er første gang i merkets historie at de har kansellert en visning av hensyn til helse.

Saken er oppdatert:

Kritiseres

Armani har i kjølvannet av uttalelsene fått sterk kritikk fra flere hold, skriver The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kritikken går på at den italienske designeren forminsker det dramatiske ved seksuell vold mot kvinner, ved å sette det i sammenheng med mote og trender.

Sjefredaktøren for Fashionista.com Tyler McCall twitret: «Armani gjentar flere ganger at designerne voldtar kvinner når de tvinger dem til å kle seg upassende for alderen og så videre, og jeg skulle ønske jeg kunne forklare dette med alders/språk/kulturell barriere men ehhh…»

Les også: Giorgio Armani tordner mot Gucci-hodene