Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
micahel jackson inspirerte louis vuitton siste kolleksjon

Louis Vuitton sier nei til Michael Jackson-plagg

Svarer på kritikken.

FW19-kolleksjonen fra Louis Vuittons herredesigner, Virgil Abloh, var delvis en hyllest til popikonet Michael Jackson. Men med dokumentaren «Leaving Neverland» kunne hyllesten til pop-artisten antagelig ikke kommet på et dårligere tidspunkt.

I lys av den kontroversielle dokumentaren har Ablohs hyllest ført til krass kritikk. Nå beklager designeren og til WWD sier han:

louis vuitton mens 2019
Foto: Vogue Runway

«Jeg er klar over at visningen i lys av dokumentaren har skapt reaksjoner. Jeg tar sterkt avstand fra alle former for utnytting av barn, vold eller overgrep mot menneskerettighetene».

Også Louis Vuitton har tatt avstand fra innholdet i dokumentaren, og hevder at de ikke kjente til dokumentaren da kolleksjonen ble vist under moteuken i Paris tidligere i år. Nå har det franske motehuset imidlertid bestemt seg for ikke å produsere Michael Jackson-plaggene i Ablohs kolleksjon.

I kolleksjonen er flere plagg med sterke Michael Jackson-referanser. Blant annet t-skjorter med bilde av artistens kjente stil med sokker i loafersene samt et par hvite glitrende hansker. Disse vil altså ikke produseres opp for salg, melder motehuset.

«Louis Vuitton vil sørge for at kolleksjonen bare reflekterer verdiene som motehuset og den kreative direktøren kan stå for. Kolleksjonen består av flere andre inspirasjonskilder og denne delen vil bli lansert i butikkene i juli», sier en talsperson hos Louis Vuitton til Fashionista.

Se bildene fra visningen alle snakker om her.

Hovedbilde: Getty Images for Louis Vuitton

Les også: Nå er prisene på Virgil Ablohs Ikea-kolleksjon her

Les også
Huawei lanserer sin mest avanserte smartklokke noensinne: GT 3 Pro

Siste saker

Mest lest nå
Les mer