Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
PARIS, FRANCE - JANUARY 17: Designer Virgil Abloh walks the runway during the Louis Vuitton Menswear Fall/Winter 2019-2020 show as part of Paris Fashion Week on January 17, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Louis Vuitton-designer får kritikk for Michael Jackson-hyllest

Nå beklager både han og det franske luksusmotehuset.

Louis Vuitton-designer Virgil Abloh viste sin andre kolleksjon for det erkefranske luksusmotehuset under moteuka i Paris tidligere i år.

Visningen var en hyllest til kongen av pop, Michael Jackson, men kunne i lys av den kontroversielle dokumentaren «Leaving Nederland» ikke komme på en verre tid.

Hyllesten har ført til kritikk av Abloh. Nå beklager designeren, og i en uttalelse til motenettstedet WWD sier han følgende:

«Jeg er klar over at visningen i lys av dokumentaren har skapt reaksjoner. Jeg tar sterkt avstand fra alle former for utnytting av barn, vold eller overgrep mot menneskerettighetene».

Fra Louis Vuittons herrevisning i Paris tidligere i år. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

I et større intervju med The New Yorker tidligere denne uka snakker Abloh ut om kritikken. På spørsmål om han kjenner til den kontroversielle dokumentaren om pop-stjernen svarer han at nei, det gjør han ikke, og sier til journalisten at han ønsket å fokusere på «den gode siden av Michael».

Nå har også Louis Vuitton sett seg nødt til å komme med en uttalelse om saken. I en offisiell uttalelse fra det franske motemerket heter det:

«Vi finner anklagene i dokumentaren dypt forstyrrende og bekymringsfulle. Barns trygghet og beskyttelse er av største betydning for Louis Vuitton».

Motehuset understreker at de ikke var klar over dokumentaren som ble vist under Sundance-festivalen 25. januar. Louis Vuitton-visningen som hyllet Jackson fant sted en knapp uke før, 17. januar i Paris.

Melk & Honning følger saken.

Les også: Virgil Abloh anklages for plagiat

Les også
Nå kan du snart leie Sarah Jessica Parker sitt Hamptons-feriehus

Siste saker

Mest lest nå
Les mer