Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

FØRST HOS MELK: Her er alle de nominerte til BIK BOK RUNWAY AWARD

Bilde: Screenshot/FILM ORANGE - kampanjevideo - Bror August

Bilde: Screenshot/FILM ORANGE – kampanjevideo – Bror August

I forrige uke slapp Melk & Honning nyheten om at Oslo Runway og Bik Bok har inngått et samarbeid for å kåre den mest lovende, unge og freshe designeren i vårt langstrakte land.

Kåringen kalt BIK BOK RUNWAY AWARD vil skje på kvelden den 23. august, dagen før Oslo Runway kjører i gang. De nominerte får vise frem kolleksjonene sine for en jury bestående av nøkkelpersoner i den norske motebransjen, som da mot slutten av kvelden vil konkludere med hvem vinneren er.

Prisen er en sum på 100 000 kroner øremerket produksjon av den heldige designerens kommende kolleksjon, muligheten til å vise det fram under neste runde av Oslo Runway og tilgang til en mentor hos Bik BOK.

Nominasjonsjuryen bestod av moteviter, skribent, foreleser og konsulent, Ida Eritsland, daglig leder i Metric designs, Carmita Carlsson, antropolog med visuell og materiell kultur som felt, Charlotte Bik Bandlien, fotograf Lasse Fløde og Torunn Myklebus som er print- og tekstildesigner.

I dag ble vinnerjuryen og alle de nominerte designerene annonsert. 

De heldige 5 designerene som skal kjempe om å vinne er : Bror August, Ann Karine Thorbjørnsen, Beate Godager, Camilla Reinfjell og Edda Gimnes. 

Edda Gimnes competition

Edda Gimnes

Beate Godager

Beate Godager

Juryen som skal kåre den endelige vinneren, i samarbeid med nominasjonsjuryen, består av Maria Brinch, billedkunstner med forankring i tekstile veggtepper, maleri og bruksobjekter, Petra Middelthon som er moteredaktør i ELLE, Randi Helene Svendsen som er konstituert redaktør for Costume og Camilla Skavern som er Creative Director for Bik Bok.

Ida Eritsland som satt i nominasjonsjuryen forteller at det har vært veldig gøy å få være med å velge og vrake blant den nye, flotte generasjonen som står på trappene i Norge.

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

– Vi har gått frem hver for oss –  alle har fått nominere tre designere hver, med en intern rangering fra en til tre. Så har svarene blitt slått sammen og telt opp – og de med flest stemmer har sikret seg en plass blant de fem finalistene. Jeg kan bare snakke på egne vegne, men jeg har sett etter evne og ønske om å gjøre noe eget og annerledes. Jeg liker også de som ønsker å ta plass internasjonalt og har lagt vekt på det, altså en fortrolighet med internasjonale tendenser og et utvidet syn på mote. Vi må tørre å legge lista høyt, forteller Eritsland til Melk & Honning.

En av de nominerte designerne, 18-åringen Bror August som Melk & Honning snakket med tidligere i år, forteller at han er fantastisk takknemlig for å bli nominert.

– Jeg tror de fem designerne er blitt valgt ut fordi de har forskjellige perspektiver og og veldig varierte uttrykk. Det betyr utrolig mye for meg å bli nominert. Først og fremst det å bli sett. Og pengepremien er jo en ordentlig mulighet til å starte noe skikkelig, uten å bli dekonstruert fordi man ikke har råd til å lage det man vil! Det er virkelig en stor drivkraft og se at noen bryr seg om det jeg gjør. Det gir meg masse drivkraft til å fortsette, sier han til Melk & Honning.

Bik Bok ble startet i 1973 av to nordmenn som ønsket å starte et moteriktig olabuksemerke for unge jenter. Nå teller de over 200 butikker over hele norden.

Oslo Runway er Norges nye, ambisiøse visningsarena for norske designere, med målet om å få norsk mote opp og frem og synliggjøre norsk mote internasjonalt. Om få uker kicker de i gang motevisningene i sentralen. Se hele programmet her. 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer