Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Anna of the North fronter H&M x Kenzo

Screen Shot 2016-08-19 at 08.28.05

Foto via Instagram @annaofthenorth

H&M er kjent for sine designsamarbeid, og neste i rekken er ingen ringere enn det franske motehuset Kenzo. 

I dag har det blitt kjent at den norske artisten Anna Lotterud aka Anna of the North er en av ambassadørene for designsamarbeidet.

Anna of The North, som også består av produsent Brady Daniell-Smith, fikk internasjonal oppmerksomhet tidligere i år for låta «The Dreamers». Gjøviks-jenta og New Zealanderen var nylig på europaturné som support for Kygo og spilte på H&M Loves Music i Oslo i juni. I dag slipper Anna of the North også sin nye singel «Us».

Sjefsdesignerduoen for Kenzo, Humberto Leon og Carol Lim, har nemlig bestemt at lookbooken skal frontes av ulike artister, aktivister og unge kreative, isteden for profesjonelle modeller.

– Folk vi beundrer, ikoner i sine felt, og folk som er innflytelsesrike utover sin motesans, forklarte Leon om ambassadørene til Vogue da de første bildene av samarbeidet droppet.

Kenzo ble grunnlagt på 70-tallet av Kenzo Takada, men for fem år siden tok designerduoen Carol Lim og Humberto Leon over sjefsstolen, som forøvrig også startet Opening Ceremony. Designsamarbeidet skal hylle grunnleggeren Takedo sitt design siden motehusets 50-årsjubileum er rett rundt hjørnet.

Anna of the North bærer den fjerde looken som har blitt offentliggjort. Det er en nytolkning av de nåværende sjefdesignerne Lim og Leon av en ikonisk kjole designet av grunnleggeren Kenzo Takada: en kort folkloristisk kjole med ulike mønstre som går igjen i kolleksjonen.

Anna of the North_Look Book2 H&M X Kenzo

Anna er i godt selskap, hvor de andre som har frontet lookbooken så langt er Amy Sall som er aktivist og grunnlegger av «SUNU: Journal of African Affairs, Critical Tought + Aesthetics», artisten og poeten Juliana Huxtable, musiker og perfomanceartist Oko Ebombo og Isamaya Ffrench som er en London-basert makeup-artist og medlem av kollektivet «Theo Adams Company».

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

01-kenzo-hm

03-kenzo-hm 02-kenzo-hm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H&M x Kenzo blir tilgjengelig 3. november i 270 butikker rundt om i verden, samt online.

Les også: H&M Studio FW 16 – se bildene fra lookbooken

Siste saker

Mest lest nå
Les mer