Nå går toppsjef Ed Razek fra Victoria's Secret

Foto: Getty Images

Kontroversiell Victoria’s Secret-topp går av

Mente transseksuelle og plus-size-modeller ikke hører hjemme på catwalken.

Det har mildt sagt stormet rundt Victoria’s Secret den siste tiden. Den amerikanske undertøygiganten har lenge slitt med sviktende salg og har blitt kritisert for manglende mangfold.

At markedssjef Ed Razek i et intervju i fjor vinter uttalte at transseksuelle og plus size-modeller ikke hører hjemme på catwalken gjorde ikke saken noe bedre.

Det som en gang var verdens største moteshow hadde sine dårligste seertall noensinne da det ble sendt på tv i fjor høst. Nylig ble årets show avlyst.

Mandag kom nyheten om at Victoria’s Secret nå hyrer Valentina Sampaio som første transseksuelle modell for underlinjen VS Pink.

Et knapt døgn senere ble det klart at Razek nå forlater sin stilling i Victoria’s Secret. Det skriver Business of Fashion.

Les også: Hva skjer med Victoria’s Secret nå?

Fant opp Victoria’s Secret-englene

Razek har fungert som kreativ direktør for undertøysshowet og slik bidratt til merkets sexy image helt siden han kom inn i selskapet i 1983. Det var også 71-åringen som i sin tid fant opp konseptet med englene ikledd elleville undertøyskostymer på catwalken. Nå går han ifølge Business of Fashion av med pensjon.

Elsa Hosk på catwalken under fjorårets Victoria’s Secret Fashion Show. Foto: Getty Images

I etterkant av Razeks kontroversielle uttalelser i fjor vinter takket toppsjef Jann Parish for seg. Hun hadde blitt ansatt av merkets toppsjef Jan Singer for å få merket på riktig kurs. Kort tid etter trakk også Singer seg fra sin stilling i undertøymerket.

I fjor vinter fikk Victoria’s Secret også den norske «verstingprisen» Årets Gullbarbie som går til den reklame- og medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst gjennom ensidige skjønnhetsidealer, gammeldagse kjønnsroller og unødvendig seksualisering.

– Victoria’s Secret har lenge vært det største moteshowet i verden, hvor de illustrerer en ‘fantasi’. Direktøren selv har gått ut og sagt at transpersoner og ‘tjukke’ personer ikke er velkommen i deres moteshow. Deres gammeldagse syn på kjønn, og ensidige skjønnhetsideal utestenger mangfoldet i samfunnet, het det i begrunnelsen for prisen fra ungdomsorganisasjonen Press.

Les også: De ville ikke slippe oss inn på grunn av hudfargen vår