Victoria's Secret

Hva skjer med Victoria’s Secret nå?

Gjennomtrekk på toppen hos det amerikanske undertøysmerket.

Victoria’s Secret er i hardt vær. Bare uker før det som tidligere var omtalt som «verdens viktigste moteshow» sendes på tv har toppsjefen i det amerikanske undertøysmerket takket for seg. Det kommer i kjølvannet av massiv kritikk for manglende mangfold – i år igjen.

En uke etter showet trekker Jan Singer seg som administrerende direktør for Victoria’s Secret. Det kommer etter at markedssjef Ed Razeks kontroversielle kommentarer gikk verden rundt.

VS’ toppsjef Jan Singer takker for seg.

I et intervju med Vogue. som ble publisert samme dagen som showet gikk av stabelen, kom Razek med stikk mot transkjønnede modeller og plus-size-modeller. Førstnevnte, mente han, hadde det amerikanske undertøysmerket ingen interesse av å ha på catwalken. Det samme gjaldt plus-size-modeller som i følge Razek skal ha blitt forsøkt som en egen tv-spesial i 2000, men som «ingen hadde noen interesse av det da, og heller ikke nå». Det satt sinner i kok, og flere gikk ut mot markedssjefen i sosiale medier. Blant dem var plus-size-modell Tess Holliday som oppfordret til boikott av undertøysmerket. Razek så seg til slutt nødt å beklage sine kommentarer, vel og merke ovenfor transkjønnede – ikke plus-size.

«Min kommentar om inkludering av transkjønnede modeller i Victoria’s Secret Fashion Show virket ufølsom. Jeg beklager. For å være helt klar; vi ville absolutt ha castet en transkjønnet modell til showet. Vi har hatt mange transkjønnede modeller på casting…og som mange andre nådde de ikke helt opp…men det handlet aldri om kjønn. Jeg både beundrer og respekterer deres reise for å omfavne hvem de er», heter det i uttalelsen fra Razek som ble publisert på Victoria’s Secret Twitter-konto.

Så langt har ingen av Victoria’s Secret-englene tatt offentlig avstand fra Razeks kommentarer, men både Lily Aldridge, Karlie Kloss og Kendall Jenner skal ha vist sin støtte til transkjønnede på sine respektive Instagram stories.

Administerende direktør Jan Singer har vært i selskapet nesten to år. Hun kom fra en tilsvarende stilling i Spanx og før det som toppsjef i Nike Inc. I Victoria’s Secret ansatte hun blant annet Jann Parish fra Calvin Klein for å få merkevaren på rett kjøl igjen. Parish takket imidlertid for seg rett før årets show etter å ha vært i selskapet i under ett år.

Selv om verken Singer eller Parish foreløpig har kommentert sin avgang, kan det virke som en wake-up call, skriver Vogue

Den amerikanske undertøysgiganten har lenge hatt en mer eller mindre usikker fremtid etter sviktende salg, stadig lavere tall for tv-sendingen av showet – det antas at rundt fem millioner så fjorårets show på tv i USA noe som er hele 30 prosent ned fra året før – og ikke minst massiv kritikk for mangel på mangfold noe som har ført til at merket av mange oppfattes som umoderne og gammeldags.

La oss håpe at Victoria’s Secret kaller inn til et krisemøte istedenfor å planlegge neste års show, konkluderer det toneangivende motemagasinet. 

Les også: Nå kommer modellen med egen undertøyskolleksjon