Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– De ville ikke slippe oss inn på grunn av hudfargen vår

Supermodellen hevder hun ble utsatt for rasisme under filmfestivalen i Cannes.

I disse dager, der mangfold står på agendaen og det gjøres mye for å inkludere ulike etnisiteter, kjønn, legninger og fasonger, både i motebransjen og ellers kan man kanskje tenke at kampene er vunnet.

Det ser likevel ikke ut til at dette stemmer i alle kretser; Supermodell Naomi Campbell går nå ut i det franske magasinet Paris Match og beskriver en rasistisk opplevelse hun hadde i mai i år.

– Jeg var nylig i en by i Sør-Frankrike mens filmfestivalen i Cannes pågikk. Der var jeg invitert til å delta på et event på et hotell som jeg ikke skal navngi, sa Campbell ifølge britiske Vogue, som har oversatt det franske intervjuet.

De ville ikke slippe inn vennen min og meg på grunn av hudfargen vår. Dørvakten påsto at stedet var fullt, men han lot andre folk slippe inn», sier hun.

Supermodellen påpeker at det er på grunn av «motbydelige øyeblikk» som dette at hun føler at hun må fortsette å ytre meningen sin og snakke ut i offentligheten.

– I dag er ordet mangfold overalt, men det eksisterte ikke da jeg startet. Jeg ønsket alltid å bli behandlet likt som andre. Ikke tro at det er åpenbart for alle – denne kampen er evigvarende, avslutter hun.

Les også: Skal du ut og fly? Naomi Campbell deler sine beste tips til flyreisen i ny filmsnutt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer