Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hva synes motefolket om Sex & the City-fortsettelsen? (Foto: HBO)

Vi har spurt motefolket om deres dom over And Just Like That

– Exit Kim Cattrall. Enter inkludering og mangfold.

Etterlengtet og hypet, snakket opp og snakket ned. Og kanskje også en smule sjokkerende? I alle fall teaset mer enn nok i forkant.

Den superpopulære serien Sex & the City har nå sluppet de første episodene av fortsettelsen And Just Like That på HBO Max. Kom tilbake senere om du er redd for spoilers!

Naturlig nok var forventningene etter at seriens oppfølger ble annonsert skyhøye. Hvordan skulle de klare å toppe både sesonger og filmer? Og hvem av skuespillerne skulle komme tilbake? Hvordan ville moten bli, og hva med sexen? Det ble tidlig klart at Samantha Jones spilt av Kim Cattrall ikke skulle være en del av fortsettelsen, til manges skuffelse. Likevel har serien klart å bygge opp en solid hype, og det har ikke vært mangel på bilder av seriens innspilling, antrekk og scener i sosiale medier.

Først stilte vi spørsmål ved hva denne følelsen av å «allerede ha sett alt» ville kunne bety for And Just Like That – men så fikk vi nyss om at det var snakk om en bevisst taktikk fra produksjonens side. Og nå som serien endelig har kommet, har den allerede sjokkert en halv verden med Mr. Bigs død, og nok en gang fått oss til å google som gale etter Carrie Bradshaws stilige antrekk.

Premieren til And Just Like That gikk få hus forbi. Vi har spurt det norske motefolket om deres umiddelbare tanker.

– Heller masse drama enn dette

Influencer og it-girl Annabel Rosendahl var veldig klar for Sex & the City-fortsettelsen.

– Det var et deilig gjensyn å se Carrie og gjengen tilbake på skjermen. Jeg savner så klart å se Samantha, men har tro på at denne sesongen vil bli bra!

– Etter å ha sett mange mørke serier det siste året, var jeg klar for skikkelig feelgood og deilig inspirasjon – så må si jeg ble litt skuffet over den triste starten på sesongen. Jeg felte en tåre, og hadde heller satt pris på masse drama fra Carrie og Big enn dette…

Antrekkene er det derimot ikke noe i veien med. Motemessig sier hun at hun er inspirert, og elsker alt hun har sett så langt. Det er altså seriens storyline som helst bør få seg et løft i de kommende episodene.

– La resten av sesongen gi mer latter enn tårer!

Annabel om And Just Like That.
It-girl Annabel Rosendahl applauderer moten i And Just Like That – men ikke Bigs død. (Foto: Christian Vierig/Getty)

– Fint å se innslag av tidligere skatter

Også influencer og modell Angelica Sophie Thorsen setter stor pris på å ha den populære serien tilbake på skjermen. Selv om savnet etter Samantha er stort, og selv om også hun felte (mange) tårer over Mr. Bigs død, sier Thorsen at det er fantastisk og etterlengtet å få se hvor karakterene er i dag.

– Det er så fint å se at de har fått med flere ulike typer mennesker i And Just Like That, og også ikke-binære, som endelig har fått mer fokus i TV og film!

– Men jeg synes de gjør Miranda litt for vimsete og dum denne gangen, legger hun til. Karakteren fokuserer konstant på ikke si noe feil, og flere av forsøkene hennes er ikke helt vellykkede.

Les også
7 høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Moten, hos hele gjengen, er det ingenting å utsette på. Thorsen sier hun henter masse inspirasjon fra moten i serien, og hun gleder seg veldig til å se mer av And Just Like That.

– Carrie har som alltid litt rare og uventede sammensetninger av antrekk, noe som inspirerer.

– Og det er fint å se innslag av tidligere skatter, som de berømte Hangisi-skoene fra Manolo Blahnik. Det var helt forferdelig å se de ble dusjet ned når hun ser Big på badet.

Angelica Sophie om And Just Like That.
Angelica Sophie Thorsen digger at serien både viser flere forskjellige folk, og har innslag av gamle moteskatter. (Foto: Instagram @angiesophie)

– Både skuffet og overrasket

Journalist, medieviter og it-girl Anna Skavlan har blandede følelser angående And Just Like That. Det er heller ikke første gang hun uttaler seg om suksesserien og samtidens fenomener. I dag er hun først og fremst både skuffet og overrasket.

– Skuffet fordi det aldri vil være like bra og viktig som den originale serien, skuffet over alle de billige Covid-vitsene, skuffet over at Samantha – den mest rettferdige og progressive karakteren – ikke er med.

– Og, selvfølgelig, skuffet over at Carrie ikke ringer 911 med én gang hun ser Big ligge for døden i dusjen.

– Men jeg er positivt overrasket over hvor godt de har klart å plassere karakterene inn i «vår verden», og hvordan de håndterer identitetspolitikk og nye regler. Jeg har troen på resten!

Skavlan påpeker at siden den originale serien handlet om kvinner som prøvde å forstå verden rundt seg og kjønnsrollene i den, skulle det bare mangle at de fremdeles gjør dette i den nye serien. Men slik hun ser det, er de på mange måter karakterer som henger igjen på 90-tallet – så ting er mer forvirrende for dem nå enn da. Naturlig nok.

– Jeg tror Samantha hadde håndtert det veldig mye bedre enn de andre tre.

Anna om And Just Like That.
Anna Skavlan sitter foreløpig med blandede følelser om And Just Like That. (Foto: Instagram @annaskavlan)

– Fucker de bare med oss?

KKs moteansvarlig, og tidligere Melk & Honning-redaktør, Ida Elise Eide Einarsdottir understreker de skyhøye forventingene til serien. Først og fremst hos fansen, men også generelt sett.

Les også
STILORAMA: Ingrid Vik Lysne

– Vi snakker tross alt om en av 90-tallets – og kanskje tv-historiens – mest toneangivende serier. Den var smått banebrytende – ikke minst motemessig.

Hvem drømte vel ikke om walk-in-garderoben til Carrie? Nyheten om en oppfølger skapte naturlig nok stor begeistring, selv med de to mer eller mindre vellykkede filmene friskt i minnet. Selv om serien har blitt hypet mer enn nok, minner Einarsdottir om at seriefortsettelsen heller ikke var uten kontrovers.

– Exit Kim Cattrall og hennes rollefigur Samantha til stor fortvilelse fra fansen. Dog ingen stor overraskelse, hennes og Sarah Jessica Parkers iskalde forhold tatt i betraktning. Enter inkludering og mangfold. Det skulle selvsagt bare mangle ettersom originalserien har fått kritikk for å være både blendahvit og elitistisk.

Inkluderings- og mangfoldsbiten blir riktignok «litt cringe» noen ganger, innrømmer Einarsdottir.

– Snakk om å ville være woke, så til de grader. Litt i meste laget, spør du meg. Det er så trendfølsomt at jeg lurer på om det er spøk eller alvor. Fucker de bare med oss som en slags metakommentar til wokesamfunnet og cancelkulturen – eller er det ektefølt?

– Men så kommer plot twisten alle snakker om, i slutten av episode én, og alt er tilgitt, legger hun til.

KKs moteansvarlig mener antrekkene fortsatt er gøyale. Selv om Carrie har blitt kritisert for valg av fast fashion-antrekk i en tid hvor bærekraft står sterkere enn noensinne, er det fortsatt nok av svindyre designervesker, overdådige hatter og hodepryd. Og skyhøye hæler! Og også Einarsdottir setter pris på seriens gjentatte eksempel på gjensyn med gamle skatter.

– At kanskje spesielt Sarah Jessica Parker fortsatt er et stilikon er det ingen tvil om – bare se på hennes første rød løper-øyeblikk på åresvis i anledning seriepremieren. Ikledd en sølvgrå ballkjole med rosa tyll fra luksusmerket Oscar de la Renta. Et nikk til hennes ikoniske rosa tyllskjørt fra introen til originalserien kanskje?

Mangfold og inkludering skulle bare mangle i dag – men blir det litt vel woke?, spør Ida Elise Einarsdottir. (Foto: Astrid Waller)

– En veldig viktig person mangler

Influencer og Brand Manager for IBEN Sofie Årnes, er full av lovord om serien. I CapsLock!

– Jeg elsker den! Jeg synes den er realistisk og bra.

Årnes trekker frem antrekkene til Carrie, som fortsatt er «en inspo av en dame». Hun liker også at alle parene har holdt sammen, og at man får følge dem mange år etter serien og filmenes handling.

– For meg har Samantha vært Sex & the City – nesten mer enn Carrie – og jeg har alltid syntes at Samantha kler seg hakket kulere, sier hun.

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

Og det er nettopp i denne forbindelse Årnes finner noe å kritisere om hun må. Samanthas fravær merkes både i moten og i dialogen. En veldig viktig person mangler.

– Og det verste av alt var jo kortet fra Samantha i begravelsen!

– Jeg synes det er helt forferdelig at Mr. Big døde – men da jeg hørte ryktene om at serien skulle handle om at de skulle skilles, syntes jeg faktisk det var verre.

Hun er glad paret endte opp sammen, og tror det blir spennende å følge Carrie videre, etter Big. Men også Årnes gråt – masse.

– Jeg savner de kjappe, småfrekke kommentarene til Samantha – men synes samtidig Miranda har blitt kjappere, så hun er en OK erstatter i samtalene rund bordet, konkluderer Årnes.

– Men hallo – er det bare jeg som synes Stanford har gått fra Zero to Hero? Jeg ble inspirert av å se de to første episodene med ham. Hvor kul hadde ikke han blitt!

Sofie Årnes ELSKER serien med store bokstaver – men det er ikke tvil om at en viss, veldig viktig person mangler. (Foto: Instagram @sofieaarnes)

– Blir helt brydd

Stylist, podcaster og influencer Hege Aurelie Badendyck kaller seg selv «mildt sagt blodfan» av suksesserien. Forventningene til And Just Like That var høye, med andre ord. Enn så lenge har hun ikke latt seg imponere.

– Ah, jeg er så langt ganske skuffet. Det blir litt for mange dårlige jokes, et strebete forsøk på å være relevant – ref Carries instagram og podcast. Også flere forsøk på å være politisk korrekt som i mine øyne er helt feilslått.

Her trekker Badendyck frem en scene hvor Miranda kommenterer flettene til jusprofessoren sin, og slenger på at det ikke «handler om at hun har en svart frisyre» og fortsetter med å vikle seg videre inn i et resonnement om hudfarge – som ikke finnes morsomt, sier Badendyck.

– En spøk som er så irrelevant og umoderne at jeg blir helt brydd av å se på det.

Miranda er også den som imponerer minst på antrekksfronten. Rotete og uinteressant, er dommen fra stylist Badendyck.

– I miksen med en fargerik Carrie og en feminin og klassisk Charlotte, kunne Miranda med hell vært en stilren og androgyn type synes jeg.

– Stylingmessig er Carrie den som til tider skinner mest, i både sine store blazere og vide bukser, samt de elegante antrekkene à la Grace Kelly.

Hege Aurelie Badendyck er en skuffet blodfan så langt. (Foto: Instagram @hegeaurelie)

Les også: Nå lanserer suksesserien dette

Siste saker

Mest lest nå
Les mer