Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Blir And Just like that like trendsettende?
Foto: Gotham/GC Images via Getty

Er det problematisk at vi allerede har sett «alt» fra And Just Like That… på Instagram?

– Står eller faller på hvor mye hype og oppmerksomhet den får.

Gleden var for mange stor da HBO i januar droppet nyheten om at det kommer en Sex and the City-oppfølger. I And Just Like That… vil vi som kjent møte Carrie Bradshaw, Charlotte York og Miranda Hobbes igjen. Samantha Jones, spilt av Kim Cattrall, er ikke med i oppfølgeren, etter at hun for noen år tilbake takket nei til mer av SATC-universet og en tredje film.

De siste månedene har HBO delt flere bilder fra serien på sin offisielle Instagram-konto. For ikke å snakke om de utallige bildene tatt av forbipasserende tilskuere på gatene i New York, hvor serien er innspilt.

Obs: Saken inneholder spoilers (hvis du ikke har fått de med deg på Instagram allerede da).

Vi har allerede sett bilder og vet derfor at Carrie fremdeles er sammen med Mr. Big. Men vi har også sett henne i armene på to andre ukjente menn.

And just like that
Carrie og Mr. Big anno 2021. Foto: Instagram/@justlikethatmax

Vi har sett bildebevis på at Charlotte fremdeles er sammen med Harry og Miranda med Steve. Og at barna deres (naturligvis) er blitt større. Vi har til og med sett bilder på Instagram av Mr. Bigs ekskone Natasha.

Og det er blitt delt utallige bilder av de ulike stilige (og mindre stilige) antrekkene på Instagram. Medier har skrevet opp og ned om hvilke merker karakterene i And Just Like That… går kledd i.

Er det problematisk at vi allerede har fått så mye fra And Just Like That… servert på Instagram?

And Just Like That
And Just Like That… Foto: HBO

– Jeg tror ikke nødvendigvis at dette er så negativt. For superfans som vil beholde spenningen, kan det nok bli i overkant mye avsløringer. Samtidig gir det tilhengerne noe mye mer håndfast enn teasere vi vanligvis ser. En slags adventskalender for de som teller ned dagene, sier Janne Monsen Tveit, redaktør i 730.no til Melk.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

– Det kan tenkes at HBO deler så mye for å selv ha eierskap til bildene som spres. Med innspilling midt i New York vil mye uansett lekke.

Hun peker på HBOs offisielle konto med antrekkene fra And Just Like That…, som har like mange følgere som en fankonto med samme tema, 102 000 følgere.

Janne Monsen Tveit om trender på TikTok
Janne Monsen Tveit, redaktør i 730. Foto: Privat

– Når de selv deler «spoilers» i egne kanaler kan de overdøve innholdet de ikke har kontroll over. Og jo mer de poster, dess større sjanse har de til å treffe nye seere og vekke interessen til de som ikke allerede er stor Sex and the City-fan.

Hun mener Instagram er så full av støy at man må kaste ut mye åte for å få napp.

– HBO vil selvsagt at også nye generasjoner skal forelske seg i Sex and the City. Og de bryr seg ikke om en kjole eller kjæreste har blitt «spoilet» i forkant.

and just like that
Carrie Bradshaw spilt av Sarah Jessica Parker under innspillingen av And Just Like That… i juli i år i New York. Foto: James Devaney/GC Images via Getty

– Og for alle som er sånn passe gira på en ny sesong, kan det være forlokkende å vite at gamle favoritter som Steve og Harry også er med i And Just Like That.

– Det som er viktig å huske med serier som And Just Like That… er at den blir laget med intensjonen om å bringe nye seere og betalende abonnenter til HBO Max, sier journalist og filmviter Anna Skavlan til Melk.

Hun mener det er «enda en brikke i streaming-krigen, hvor HBO vet at de har en sterk merkevare i Sex and the City som de kan tjene enda mer penger på».

– For å si det sånn; Om HBO kun brydde seg om innholdet i serien, historien og fansen, så hadde de aldri laget en oppfølger uten Samantha.

Les også: Hun skal erstatte Kim Cattrall som Samantha i SATC-oppfølgeren

Les også
Gisele Bündchen åpner opp om traumatiserende Alexander McQueen-visning
Anna Skavlan
Anna Skavlan. Foto: Sigurd Fandango

– Den nye serien er derfor noe som står eller faller på hvor mye hype og oppmerksomhet den får. Og er det én ting alle disse bildene genererer, så er det oppmerksomhet!

– Det er utallige Instagram-kontoer som finner hvor du kan kjøpe antrekkene og TikTok-brukere dedikert til å konspirere om hva handlingen blir og hvor de ulike karakterene er i livet.

And Just Like That
Nicole Ari Parker, som spiller karakteren som visstnok «overtar» for Samantha, og Charlotte spilt av Kristin Davis under innspillingen i sommer. Foto: Raymond Hall/GC Images via Getty

Skavlan tror dette er akkurat hva HBO ønsker seg, fordi det gjør oss enda mer nysgjerrige på hva som kommer til å skje i serien.

– Hvem er de ulike mennene til Carrie? Hva gjør barna til Miranda og Charlotte i dag? Kommer de til å adressere at Samantha ikke er der? Er hun – gud forby – død? Dette er ting vi ikke får vite av bildene.

– Det er en annen sak med de angivelige manus-lekkasjene. Men vi har jo lært oss for lengst å ikke tro på alt vi leser på Internett.

Hun tror dette bare vil øke forventningene til serien, og sørge for at så mange som mulig får med seg at det skal bli laget en oppfølger.

Les også: Derfor mener nettet at Samantha Jones er død

Miranda og Steve
Cynthia Nixon and David Eigenberg i rollene som Miranda og Steve. Foto: James Devaney/GC Images via Getty

– Selvfølgelig ødelegger det spenningen litt når noen av seriens overraskelser kanskje blir avslørt på forhånd. Men jeg tror ikke det er nok til å skade HBO Max sin intensjon med serien, som er å få oss til å se på den så de kan tjene penger.

– Jeg kommer til å se hver eneste episode, og forventer at vennene mine gjør det samme, for jeg kommer ikke til å holde kjeft om den.

Film- og seriekritiker i NRK: – Ikke veldig stor hype rundt serien blant publikum enda

– Det har helt siden innspillingen kommet en strøm av bilder fra sett og drypp om hva serien muligens skal handle om denne gangen. Jeg tror ikke dette er negativt for engasjementet rundt serien – det bidrar bare til at folk snakker om serien og dermed gjør den relevant, sier Marte Hedenstad, film- og seriekritiker i NRK Filmpolitiet til Melk.

Les også
Slik var Italia-bryllupet til Kourtney Kardashian og Travis Barker

– Når det er sagt opplever jeg ikke at det er så veldig stor hype rundt serien blant publikum enda, til tross for all dekningen. Så spørsmålet er jo om folk er så gira på en fortsettelse i utgangspunktet?

Marte Hedenstad
Marte Hedenstad. Foto: privat

Hun har selv vært litt tvilende til om vi egentlig trenger en fortsettelse på Sex and the City. Vi har jo allerede fått to filmer. Den siste fikk forøvrig terningkast 1 av Hedenstad da den kom i 2010.

– Samtidig så er det, som på så veldig mange områder når det gjelder mangfold i Hollywood, manko på den typen rollefigurer Carrie og co nå har blitt – middelaldrende kvinner.

– Så med tanke på det, synes jeg det er kult at de får lov til å bli eldre i TV-ruta og at de får lov til å leve litt videre, selv om håret er grått. Det skulle jo bare mangle!

Denne uken slapp HBO Max den første ordentlige teasertraileren til serien og droppet samtidig premieredato, som er satt til 9. desember. Hedenstad tror at buzzen nå bare vil bli større inn mot premieren.

– Selv om det er sykt kjipt at Kim Cattrall ikke er med (og den feiden der har nok ikke vært god PR), så tok det ikke mer enn de 50 sekundene der før jeg begynte å glede meg til et gjensyn med Carrie, Charlotte og Miranda igjen. Så får vi krysse fingrene for at denne fortsettelsen ikke er like dårlig som den forferdelige andrefilmen.

Les også: Tar bladet fra munnen etter Emily in Paris-kritikken

Siste saker

Mest lest nå
Les mer