– Dette skal ikke bare være et sted man går for å handle

Norwegian Rain, T-Michael og Modern Tribute har nylig åpnet dørene til sin nye konseptbutikk på Paleet fylt med skreddersydde dresser, stilig regntøy og vintage designmøbler.

De to stilige bergenserne Alexander Helle og T-Michael tok utgangspunkt i et behov i hjembyen da skapte Norwegian Rain for ti år siden. De ønsket å lage funksjonelle regnjakker, men som ikke gikk på kompromiss med fint design.

– Norwegian Rain er et tydelig konsept – alt er vanntett, men det skal ikke se sånn ut. Det er «tailoring» som møter funksjon, sier Alexander Helle til Melk & Honning da vi møter de dresskledde herrene i deres nyåpnede univers.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Silje Skarra
Foto: Silje Skarra

I tillegg til Norwegian Rain har T-Michael sitt eget merke med fokus på skreddersydde dresser.

–  Der et litt annet konsept for det dreier seg mer om hva jeg liker å kle meg i. Alt jeg lager er basert på mitt ønske om å ha de plaggene i garderoben min. Så det er en ganske personlige kolleksjon, forklarer T-Michael.

For å utfylle universet har de også fått med seg Eric Beugnet bak møbelmerket Modern Tribute. Beugnet kjøper, selger og restaurerer skandinaviske designmøbler fra 1950- og 60-tallet. I butikken på Paleet står blant annet en skinnsofa signert Hans Wegner.

– Tanken bak å teame opp med Modern Tribute – i tillegg til at han finner fram til møbler som det ellers er vanskelig å få tak i – er at vi føler vi har noen fellestrekk. Møblene er laget for å vare og du ser at håndverkerne elsket det de drev med. Det er sjeldnere og sjeldnere i dag. Det er også tanken bak Norwegian Rain og T-Michael. Vi vil at det skal være god kvalitet som varer lenge og som folk blir glad i, forklarer Helle.

Sammen har de tre konseptene gått for å skape en butikk litt uten om det vanlige. De har flyttet fra sine gamle lokaler i Kirkegata til varehuset Paleet på Karl Johan.

– Dette skal ikke bare være et sted man går for å handle. Vi ville skape noe annerledes og som inspirerer kundene som kommer inn, forteller designerne. 

Foto: Silje Skarra

Det er mye historie i veggene til den langstrakte butikken på over 400 kvadratmeter. Gjennom hele 1900-tallet var det stamstedet til hovedstadens kunstnere. Restauranten Bloms bodega fylte magene til de kunstneriske sjelene med god mat og drikke gjennom nesten hundre år.

– Blom bodega var jo fantastiske lokaler som var litt annerledes og unikt på den tiden. Vi elsker at det er masse historie her, og har prøvd å beholde følelsen. Vi føler også at vi er litt annerledes, så lokalet og dets historie passer godt inn i vår verden, sier T-Michael.

– Det er inspirerende å være i et lokale som gir noe ekstra. Det er så mye kjedelig handel der ute, så vi må klare noe som klarer å vekke de som kommer inn littegrann – det synes vi er veldig spennende, forsetter Helle. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midt i butikken har de beholdt fontenen som har stått der siden 1870-tallet. Rennende vann er den eneste lyden som fyller lokalet.

– Vi vil at når folk kommer inn så bare senker roen seg. At de skal bli litt dratt ut av det daglige maset og finne roen. 

Foto: Silje Skarra
Foto: Silje Skarra

Duoen sine reiser til Japan har skapt en forkjærlighet for kulturen som har tatt konseptbutikker til et nytt nivå.

– Vi er begge veldig interessert i den japanske måten hvor de prøver å bevare det gamle, men likevel  kjører framover med teknologi og sånn. Vi er er fascinert av den japanske sensibiliteten, så det har blitt et fint sted å reise for inspirasjon.

Dette er ikke første gangen trioen har gått sammen om å skape et eget univers. De har holdt sammen i flere butikkåpninger og er også utgangspunktet for butikken i London som de åpnet i fjor. Midt ved Picadelly Circus kan du få tak i regnjakker signert to nordmenn og nøye utvalgt skandinavisk møbeldesign.

– I begynnelsen ville vi egentlig heller ha butikken i andre strøk. Men nå er vi glad for den plasseringen. Vi fant fort ut at det er perfekt lokalisering. Vi treffer alle – alt fra lokale til turister. Og det er viktig, for vi skal selge til alle – men fra et bra og kuratert sted.

Hovedbilde: Alexander Helle og T-Michael. Foto: Silje Skarra

Les også: Kamikaze åpner to nye luksusbutikker i Oslos nye shoppingstrøk