Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Transkjønnet modell kommer med dokumentar

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Da Caitlyn Jenner for omtrent et år siden sto frem som transkvinne var det ikke alle som holdte seg på den støttende siden. Motebransjen har dog omfavnet stjernen og både MAC Cosmetics og H&M har vært raske med å inngå samarbeid.

Den tidligere OL-vinneren har med andre ord absolutt sparket opp et par dører for de i samme båt, men hun er ikke den eneste. Alt handler om muligheter og aksept, noe H&M beviste med sin mangfoldige visning i våres og et å tidligere ble transkjønnede Hari Nef signert til modellbyrået IMG.

Les også: Dette var de mest og minst mangfoldige visningene under moteukene

Bosniskfødte Andrej Pejić skapte mye oppmerksomhet noen år tilbake da han gikk catwalken i dameklær, men nå heter hun Andreja og og gjør ikke annet. Bortsett fra å lage dokumentarfilm om overgangen fra mann til kvinne, en film som ifølge Vogue vil komme et sted mellom 2017 og 2018. Dokumentaren følger Pejić over to år og 25-åringen kan fortelle at hun ikke bare ønsker å lage noe vakkert, men også noe som kan belyse sannheten og ta litt tak i verden.

– Det er en veldig viktig del av mitt liv som vi filmet og kameraene filmet noen av de mest personlige delene av min overgang, noe jeg aldri hadde sett for meg skulle deles med verden. Men jeg følte jeg hadde ansvar siden det er unge mennesker som ser, sier den ærlige modellen som siden NATOs bombing i 1999 har bodd i Australia.


Andreja med moren (INSTAGRAM)

Andreja med moren (INSTAGRAM)Les også: 68 millioner lurer på hvor det er blitt av Kendall

Les også
Sports Illustrated viser frem modell med synlig arr for første gang

Siste saker

Mest lest nå
Les mer