Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Alle bilder via Lea Meyer privat

Sommerpraten med modell og skuespiller Lea Meyer

– Jeg har mye positivt i livet som jeg gjerne deler via Instagram, forteller hun til Melk.

Den fremdeles pågående pandemien har gjort sommeren 2020 ganske så annerledes enn fjorårets. Miss Rona har satt en stopper for både bryllup, festivaler, festligheter og eksotiske ferieturer.

Hva skal man finne på i stedet? Melk har forhørt seg med kjente fjes, influencere og motepersonligheter om hvordan deres sommer vil se ut.

I dag har vi tatt en prat med influencer, skuespiller og modell Lea Meyer.

Les også flere av Sommerpratene her: Pernille JuvoddenMarie MurstadGine MargretheKristine Ullebø og Sondre Lerche.

Hva er planene dine i sommer?

– Jeg har akkurat kommet hjem fra en veldig fin hyttetur ved Larvik med noen av mine beste venner. Der hadde vi noen dager fylt med god mat, vin, latter, bading og dansing natten lang med utsikt over havet. Utenom det blir det en Oslo-sommer på meg i år, med litt jobbing. Skal i tillegg flytte i starten av august, så må bruke litt tid på å pakke og organisere også. 

Hadde du noen sommerferieplaner som gikk i vasken på grunn av korona?

– Ikke direkte sommerferieplaner, men jeg skulle ha dratt til Italia den uken viruset brøt ut for alvor. Så det måtte jo dessverre avlyses. Hadde også planer om en tur til København, men verken Italia eller København forsvinner, så det går bra!

Hvor drømmer du om å dra når alt dette er over?

– Italia. Og København, he he. Vil også tilbake til California (var i LA i februar) og utforske mer av stedene og naturen der. 

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Dette er jo sommeren for Norgesferie – hvor i Norge vil du aller helst reise?

– Jeg var på en roadtrip med familien min for noen år tilbake. Da kjørte vi rundt i store deler av Norge og opplevde mye fint. Vi stoppet hvor vi ville, og hadde med telt i bagasjen. Da fikk jeg sett en del; Norge er vakkert! Har derimot ikke vært så mye i Nord, og Lofoten virker jo åpenbart som et sted man ikke vil gå glipp av. Men det får bli en annen sommer. 

Hvilket sted i Norge er det du har vært, som du må tilbake til?

– Vil heller dra et sted jeg ikke har vært før.

Hva pakker du med deg?

– Klær tilpasset det vekslende været, høretelefoner, en bok, bikini, ansiktsmist, notatbok og en penn.

Hva er ditt ultimate sommerantrekk?

– Et fint skjørt med en t-skjorte eller skjorte til, helst docs men sneakers eller sandaler hvis det er for varmt. En strikkegenser eller fløyelsjakken min over for kjølige kvelder. Og solbriller!

Hva kan du ikke leve uten på ferie?

– Musikk, god mat, venner, havet og solbriller.

Hva skal du lese i sommer?

– Leste nylig ferdig On The Road av Jack Kerouac som jeg likte veldig godt. Nå holder jeg på med Lolita av Vladimir Nabokov for andre gang, denne gangen på engelsk som den ble skrevet på originalt. Det har blitt mer viktig for meg å lese bøker på originalspråket, hvis man har mulighet til det. 

Sommerens serietitting på kvelden da?

– Det blir ikke så mye serietitting. Ser helst en god film eller en dokumentar. 

Hvilken er årets sommerlåt for deg?

– Dette er veldig vanskelig. Men tror jeg må svare Old Man av Neil Young og Going to California av Led Zeppelin. De har gått/går mye på repeat.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Hva er det perfekte sommermåltidet for deg?

– Reker! Og mat man kan grille, helst med gresk salat eller vannmelonsalat og et glass vin til. Og is! The classic 😉 

Borte bra eller hjemme best?

– En god balanse. 

By eller land?

– Jeg trives godt i byen, men en uke eller to på landet om sommeren tar jeg gjerne.

Fjell eller fjord?

– Fjord. 

Sol eller regn?

– Sol! Men setter stor pris på regnet også. Viktig med begge deler.

Hvitvin eller rosé?

– Hvitvin

Sammen eller alene?

– Sammen.

Beskriv en perfekt sommerdag/kveld/natt.

– Å våkne opp uthvilt til fint vær. Å sykle, bade og ha piknik på stranden. Så sykle hjem, ta en dusj, og spise en god middag med venner. Plutselig blir middagen til en fest og natten brukes til å danse til solen står opp igjen. 

2020 har hittil vært et ganske shitty år, preget av kriser og generelt dårlig stemning. Hvordan vil du bruke plattformen din i sommer – og fremover – til å påvirke i en positiv retning?

– Det kommer ganske naturlig egentlig. Jeg er en ganske positiv person, og har mye positivt i livet som jeg gjerne deler via Instagram. Det er mye fælt som har skjedd, og det er viktig å ta det på alvor og å holde seg opplyst, virkelig. Men jeg tror det er viktig å ikke grave seg for dypt ned i det i hverdagen. Selv om korona er noe dritt så tror jeg det har vært både fint og nødvendig for mange å få en liten wake-up call også. Vi har oppdaget hvor stor pris vi setter på en klem, og hvor takknemlige vi kan bli av bare det å kunne være nære hverandre. Og tenk så fint for jorden å få litt pauser fra alle flyreiser for eksempel. Man kan få noe bra ut av enhver situasjon, selv om det ikke alltid er så lett å se, spesielt ikke når man er midt oppi det.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Når det gjelder BLM-bevegelsen, så syns jeg det er utrolig bra at det har blitt satt et så stort søkelys på noe så viktig, og som mange kanskje ikke har forstått betydningen av. Alle har et ansvar for å stå opp mot urett, også når det rammer andre enn en selv og sine nærmeste. BLM-bevegelsen har opplyst veldig mange mennesker og gjort mange klar over en alvorlig situasjon som man ikke selv merker direkte. Rasisme og diskriminering er fortsatt et stort problem, selv her i Norge, og kampen er langt i fra over enda.

Les også: Månedens lesning: Sju gode tips til ting å lese i juli

Siste saker

Mest lest nå
Les mer