Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Sommerpraten: Kristine Ullebø

– Norge har kanskje ikke ferskentrær og den samme pastaen som Italia, men Norge har Vestlandet.

Den fremdeles pågående pandemien har gjort sommeren 2020 ganske så annerledes enn fjorårets. Miss Rona har satt en stopper for både bryllup, festivaler, festligheter og eksotiske ferieturer.

Hva skal man finne på i stedet? Melk har forhørt seg med kjente fjes, influencere og motepersonligheter om hvordan deres sommer vil se ut.

I dag har vi tatt en prat med influencer og modell Kristine Ullebø.

Les også flere av Sommerpratene her: Pernille Juvodden, Marie Murstad og Gine Margrethe.

Hva er planene dine i sommer?

– Selvsagt skal jeg vanke, henge og sykle rundt i Oslogatene med vennene mine, slik jeg gjør hver sommer. Drikke rabarbraøl, henge ut i alle de forskjellige parkene, gå gjennom Botanisk hage i full blomst, drikke Americano med isbiter på Kaffebrenneriet og titte på guttene som går forbi. Det obligatoriske!

– Senere skal jeg til Nord-Norge med familien min i begravelse til morfar, som dessverre gikk bort i vår, bare 63 år gammel. (💔) Der blir det askespredning for første gang i livet mitt. Lurer veldig på hvordan det blir, trist selvsagt, men trolig vakkert og minneverdig også. Gleder meg dessuten til å være i nord igjen. Jeg slutter aldri å forbause meg over midnattssolen og er nysgjerrig på hvor kaldt det er i vannet. 

– Utenom det skal jeg på min årlige sommerferie hjemme hos familien min på Vestlandet, som innebærer det vanlige: gå på fjelltoppene som ligger rundt Førde, grille i den store hagen, spise iskrem når det er for varmt og bade i fjorden. 🌲💧💙

Hadde du noen sommerferieplaner som gikk i vasken på grunn av korona?

– Heldigvis er jeg en som ikke planlegger noe som helst for sommeren, så jeg slapp trasige kanselleringer av utflukter. Jippi.

Hvor drømmer du om å dra når alt dette er over?

– Jeg har hatt en årelang dragning mot Tokyo. Har så lyst å dra dit. Eller, etter å ha sett Call Me By Your Name, Nord-Italia. Eller hvor som helst i Italia, egentlig. En langsom sommer langs Amalfikysten er kanskje det eneste som frister mer enn Norgesferie akkurat nå.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Dette er jo sommeren for Norges-ferie – hvor i Norge vil du aller helst reise?

– Enkelt: Hjem til huset til foreldrene mine i Førde. Norge har kanskje ikke ferskentrær og den samme pastaen som Italia, men Norge har Vestlandet. Jeg føler meg så heldig som har et hjem der.

Hvilket sted i Norge er det du har vært, som du må tilbake til?

– Familiehytta vår på Ullebø. Uten innlagt vann, til og med uten mobildekning. Det er det mest uproblematiske stedet jeg kjenner til. Og, et sted til: Galdhøpiggen! Alle må gå på Galdhøpiggen en gang i løpet av livet sitt!

Hva pakker du med deg?

– Svarte Wayfarer, bok, digitalkamera, kortstokk og Zyrtec (Myggen elsker meg…!)

Hva er ditt ultimate sommerantrekk?

– Igjen, enkelt: Lange, blå denimjeans med sleng, et belte i midjen og en hvit, luftig skjorte. Pluss sneakers, og selvsagt med bikini under det hele, slik at du når som helst kan hoppe i sjøen.

Hva kan du ikke leve uten på ferie?

– SPF 50 fra Kiehl’s.

Hva skal du lese i sommer?

– Jeg leste nettopp ferdig Etter Kairo av Tove Nilsen. Fant den til latterlige 10 kroner på et antikvariat på Bislett, og bebreider meg selv for det nå, for jeg burde lagt igjen en hundrelapp i det minste for denne utrolige boken. Historien handler om Ola som har vokst opp med en manisk depressiv far. Han lengter hele tiden etter normalen mens han funderer på hva normalitet egentlig er, med en gjennomgående frykt for at han kan være arvelig belastet. Heldigvis er han i et herlig kjærlighetsforhold med kunsterkjæresten sin Marianne, som jeg elsket å lese om. Jeg vil bo i denne boken.

Sommerens serietitting på kvelden da?

Papirhuset og Hollywood. Begge to finnes på Netflix. De er såååå bra!! Jeg har ikke mer å si, bare se!

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Hvilken er årets sommerlåt for deg?

– Sooth Lady Wine av Matt Corby. Jeg elsker denne låta for den går liksom bare rett inn i kroppen.

Hva er det perfekte sommermåltidet for deg?

– Vegansk burger! Med luftig hamburgerbrød, hjemmelaget coleslaw, Sriracha Mayo, løk og de obligatoriske grønnsakene. Det finnes sinnsykt digge plantebaserte burgere i frysedisken på butikken nå. Endelig.

Borte bra eller hjemme best?

– Hjemme best!

By eller land?

– Denne er vanskelig. Akkurat nå vil jeg si by, selv om det kjennes som at jeg svikter Vestlandet. Jeg bare elsker Oslo, særlig om sommeren. Å vanke rundt i de deilige gatene og være en del av bylivet. Oslo, kjære Oslo. Kaffe-kulturen, kunstutstillingene, bruktbutikkene og restaurantene. Å sette seg utendørs på en kafé mens sola glinser. Se på menneskene som farer forbi. Støte på kjentfolk. Tusle videre. Alltid uten planer; man bare lar dagen bære en avgårde. Tilfeldighetene, tilgjengeligheten, det spontane og uforutsigbare ved Oslo. Hver dag våkner jeg og lurer på hvordan denne dagen blir. Hva som helst kan skje. Jeg tror jeg aldri kommer til å miste forundringen over hvor mye denne byen har å by på.

Fjell eller fjord?

– Å stå på toppen av et fjell og bade i en fjord veier nøyaktig like tungt. Umulig å velge!

Sol eller regn?

– Min drømmesommer: sol og regn annenhver dag.

Hvitvin eller rosé?

– Jeg vil helst ha en øl eller en hjemmelaget Gin Tonic!

Sammen eller alene?

– Sammen om sommeren. <3

Beskriv en perfekt sommerdag/kveld/natt.

– Stå opp tidlig, kun én ting planlagt for dagen: å bade. Ta banen til Nordmarka, kjeks og frukt i sekken, stupe ut i tjernet ved Tryvannstua. Ligge på brygga, se på sommerhimmelen og skyene som driver forbi. Koke i sola og tenke på hvor fjernt akkurat dette vil være om et halvt år. Riste av seg vintergufset ved å stupe uti vannet enda en gang og huske på at det fortsatt er sommer. Hjem igjen, henge håndklær og bikini til tørk på balkongen. Skru på sommer-radioen, dusje, stelle seg, tre på sommerkjolen, løpe ut døra igjen og dra i middag med venner. Enten lager vi pasta hjemme på kjøkkenet, spiser steinsopp-pizza på Tranen eller tar med sushi til nærmeste park. Jeg drar gjerne hjem tidlig om kvelden for å lese bok, se serie eller bare høre på musikk i noen timer for å gire ned, før jeg sover helt herlig dypt natten gjennom. Repeat the next day. Oufff!

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

2020 har hittil vært et ganske shitty år, preget av kriser og generelt dårlig stemning. Hvordan vil du bruke plattformen din i sommer – og fremover – til å påvirke i en positiv retning?

– Jeg håper jeg kan bruke min plattform til å vise at selv om 2020 er skummelt, ukomfortabelt og annerledes, så står vi likevel sammen – det har korona, og særlig BLM vist. Vi må ta vare på jordkloden, og vi må ta vare på menneskene som lever på den; menneskerettigheter gjelder for alle, uavhengig av etnisitet, kjønn eller seksualitet. Vi må bruke øynene, ørene og stemmen, vi må fortsette å stå opp for menneskerettigheter i dag og for alltid. Det er så viktig å engasjere seg i samfunnet!

– I sommer, og i tiden fremover, håper jeg at jeg kan bidra til å dele lysglimt selv oppi en global krise. Man trenger ikke dra langt for å ha en fin sommer. Den er rett utenfor døren. Følg med på nyhetene, men sørg også for å bade!!

Alle bilder: Kristine Ullebø privat

Les også: Se bilder fra de norske influencernes Norgesferier her

Siste saker

Mest lest nå
Les mer