Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Rick Owens stiller spørsmål ved hvor få som viste munnbind på catwalken
Foto: Rick Owens AW20-21 hos Vogue Runway

Rick Owens: «Hvorfor var jeg den eneste som viste munnbind på catwalken?»

– Later vi som ingenting?

Mange trodde de digitale moteukene ville være en saga blott da 2020 ble 2021. At man ville få sitte tett i tett rundt catwalken, kjøre livesendinger via sin egen Instagram og kinnkysse med folk utenfor visningslokalet igjen. Men den gang ei. Når moteukene kicket i gang i januar var det på digitalt vis eller med et meget begrenset antall tilskuere. Og slik er det fortsatt.

Koronapandemiens klamme grep har ikke løsnet enda. Selv under de digitale visningene har modellene holdt avstand, backstage har man måttet gå med masker og alle har måttet teste seg for COVID-19 i forkant.

Les også: Skuespilleren slepes for sine koronaråd

Men på selve catwalken har det vært merkelig lite tegn til pandemien. Stylingen har båret preg av å være gjort med håpets fortegn. Bare en liten minoritet har for eksempel vist munnbind. Håper de at dette vil være et tilbakelagt kapittel når kolleksjonene havner i butikk?

Akkurat det reagerer Rick Owens på. Designeren flyttet sine visninger fra Paris til Venezia da lockdown ble et faktum for omkring et år siden nå. Nå har han vist frem tre kolleksjoner i den smått synkende italienske byen.

Torsdag, ble merkets høst- og vinterkolleksjon for 2021 vist frem på en catwalk på øya Lido. Og de fleste antrekkene var stylet med munnbind.

Til Vogue sier Rick Owens: «Jeg forstår det ikke. Hvorfor var jeg den eneste designeren som viste munnbind? Eller blant de ytterst få? Later vi som ingenting? At forholdene vi lever under nå ikke er gjeldende lenger?».

Rick Owens. Foto: Richard Bord/Getty Images
Rick Owens stiller spørsmålstegn ved hvor få som viste munnbind på catwalken under moteukene
Rick Owens AW20-21. Foto: Vogue Runway
Rick Owens stiller spørsmålstegn ved hvor få som viste munnbind på catwalken under moteukene
Rick Owens AW20-21. Foto: Vogue Runway

Da pandemien først var et faktum fikk en del motehus tilsynelatende dollartegn i øynene. Alle skulle plutselig lansere munnbind. Men mange valgte også å stille sine fabrikker til rådighet for å produsere både munnbind, anti-bac og annet smittevernutstyr Nå ser det ut til at bransjen vil forsøke å se fremover i stedet.

Les også
9 serier vi vil binge i sommer

Vogues skribent Anders Christian Madsen skriver at moteverdenen nå er delt inn i de som pusher eskapisme, er realister og de som er et sted midt i mellom.

Han spør Owens om han er en optimist.

– Jeg liker å ta alt i betraktning. Vi kan feire visse ting, men vi må også være realistiske. Jeg kan absolutt være ganske kynisk av meg, men når alt kommer til at er jeg definitivt en optimist. Og kanskje litte granne fatalist.

Les også: Slik blir du kvitt «maskne».

Siste saker

Mest lest nå
Les mer