Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Louis Vuitton produserer ansiktsmasker og smittefrakker for helsepersonell i koronakrisen
Foto: Louis Vuitton

Her lager luksusmotehuset smittevernutstyr

Bytter ut designervarer med ansiktsmasker og smittefrakker.

Slik som mange andre bidrar også motebransjen i kampen mot koronaviruset, enten det er ved å donere store summer eller å stille sine fabrikker til rådighet for produksjon av alt fra håndsprit til beskyttelsesutstyr.

Blant dem er Louis Vuitton som nå mobiliserer sine verkstedet og atelier i Paris for produksjon av ansiktsmasker og smittefrakker for helsepersonell.

Ved sine skinnverksteder lager det franske luksusmotehuset nå hundretusenvis av ikke-kirurgiske ansiktsmasker. Dette som et svar på den franske regjeringens appell om å lage alternative ansiktsmasker, for å kunne beskytte mot smittespredning. 300 ansatte er blitt mobilisert for å lage ansiktsmasker som doneres til helsepersonell på syke- og avlastningshjem i regionen.

I ready-to-wear-atelier i rue du Pont Neuf i den franske hovedstaden, der husets hovedkvarter ligger, produseres smittefrakker. De doneres til frontlinjearbeidere på seks sykehus i Paris mobilisert for å ta hånd om koronapasienter. Her jobber 20 frivillige med å lage tusenvis av smittefrakker som hver kveld fraktes til sykehusene.

– Vi er stolte av å kunne hjelpe helsearbeidere med det vi kan og å bistå sykehusene i Paris med å lage smittefrakker til medisinsk personell. Jeg vil takke håndverkerne i vårt atelier som frivillig deltar i denne dugnaden, og som med stort mot utstyrer helsepersonell på sykehus med smittefrakker, sier styreformann og administrerende direktør i Louis Vuitton, Michael Burke i en uttalelse.

Les også: Vogue med historisk koronaforside

Siste saker

Mest lest nå
Les mer