Føler du deg truffet?
Nylig kunne Melk & Honning melde at millennials og generasjon Z er lei av one night stands. Under pandemien har det vært vanskelig å få dannet noen nye og dypere relasjoner. Mange har omgått reglene myndighetene satte og likevel møtt én og annen via Tinder for en natt. Nå savner man romantikk; det er langvarige relasjoner og intellektuell stimuli disse vil ha nå.
Men da korona og lockdown var et faktum, måtte man i stor grad ty til mobilen. Flørting via tekst, nudes og sexting var for noen en del av pakka.
Er man blant de som digger dette, kan magasinet i-D melde at det ikke akkurat er gode nyheter.
Det viser seg nemlig at det å være fan av sexting og å sende nudes linkes til narsissisme.
Les også: Rekordsalg av sexleketøy og kondomer under pandemien
Det er en studie blant 6000 mennesker i 11 land som har landet på denne konklusjonen. De skilte også på ulike typer for sexting; Eksperimentell, som er den vanlige formen der to eller flere samtykker til å tekste hverandre om seksuelle handlinger, Risky, der personen sextet i forbindelse med å ha drukket, tatt dop eller sendte meldinger til fremmede på nett, mens sistnevnte variant var såkalt Aggressiv, som dreide seg om å dele andres seksuelle meldinger uten deres samtykke eller true noen til å sende sexts. Med andre ord; helt ulovlig oppførsel.
Forskningen viste (ikke overraskende?) at det var større sjanse for at menn holdt på med såkalt risky eller aggressiv sexting. Det var også vanligere at disse hadde noe å gjøre med sexting der det var noen form for press inne i bildet.
Blant alle som likte å sexte generelt, var det de som likte å sende nudes som scoret høyest på narsissisme- og Machiavellianism- skalaen.
Machiavellianism er en type personlighetstrekk som gjerne betyr at man er manipulerende, har et stort ego og et lavt moralsk kompass.
Sist i saken melder i-D at det er gode nyheter for de uskyldige sexterne der ute, som bare liker å eksperimentere. Det viste seg nemlig at det i det store og det hele ikke fantes noe særlig link til narsissisme hos disse.
Melk & Honning har forøvrig tidligere skrevet om at det å ta selfies kan vitne om et visst nivå av narsissisme.