Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @kondomeriet

Rekordsalg av sexleketøy og kondomer under pandemien

Kondomeriet går så det suser.

Noe må man jo ta seg til mens man følger myndighetenes anbefalinger om å holde seg hjemme. For single folk er ikke koronaviruset og krav om to meters avstand akkurat en ideell tid for å date og treffe nye folk. Men enten man allerede er i et forhold eller ei, ser det ut til at folk tilbringer mye tid på soverommet nå.

Flere medier kan nemlig melde at salget av sexleketøy, enten til eget bruk eller som en duo, og kondomer har gått voldsomt opp nå mens koronaviruset har herjet globalt.

Ifølge Dagens Næringsliv har den norske butikkjeden og produsenten av erotiske varer Kondomeriet hatt en markant økning i nettsalg den siste tiden. Mens andre sliter har de, ifølge daglig leder Bente Helstad, ikke hatt noen omsetningssvikt.

– Det er flere som har kommet for å handle for andre i karantene, eller som planlegger for karantene, forteller hun til avisen.

At folk vil holde sexlivet gående er en tendens man ser i hele verden.

Ifølge Financial Times opplever produsentene bak kondomer en boom nærmest uten like. Ritex, som er Tysklands største produsent av denne typen produkter, doblet omsetningen i mars, mens den britiske, vågale undertøyskjeden Ann Summers kunne melde at salget av sexleketøy i slutten av mars hadde økt med nesten 30 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Det populære vibratormerket Womanizer har ifølge Dazed på sin side hatt en 50 prosent økning siden januar, da nyheten om epidemien i Wuhan først kom. I slutten av mars kunne samme magasin også melde at Pornhub nå kom til å gjøre tilgangen til premium-innholdet gratis.

Flere spår en kommende «korona baby-boom» mot slutten av året.

– Under en krise, når du er isolert, vil det være naturlig at man søker mer emosjonell intimitet med partneren, og sex er en del av dette, uttaler lederen for Ritex til FT.

Les også: – Sannheten er jo at vulva og vagina stort sett har klart seg ganske godt uten noe særlige mengder stæsj

Siste saker

Mest lest nå
Les mer