Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Instagram: @nao_kawakubo

Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

– Jeg har gjort den på flere allerede, da gjerne etter å ha selv anbefalt det.

Det kan virke som at trendene beveger seg raskere enn noensinne. Ikke før man har lest om en variant, så kommer en annen på banen. TikTok, det mest populære sosiale mediet i verden akkurat nå, har mye av skylda for dette. Der oppstår, vokser og dør trender i en fart som gir lysets hastighet tøff konkurranse.

Noen av trendene gir grunn til bekymring, slik som at folk inntar akvarierens i håp om å få god helse eller fjerner sin egen spiral hjemme. Andre er av det harmløse slaget, for eksempel bruk av kaffebønner for at hjemmet ditt skal lukte som en kafé eller at Gen Z har begynt å kle seg som «coastal grandmas».

Også når det gjelder hårtrender inspireres mange av ting de ser på appen. I fjor sommer var det ulvesveisen som fikk bein å gå på.

Nå har en ny frisyre kommet på banen på TikTok, kalt for Hime eller anime-frisyren.

Foto: Instagram @norimeke

Nettstedet Hypebae som først omtalte saken skriver at det er den mest populære klippen akkurat nå, med rundt 2,4 millioner views på TikTok. Opprinnelsen skal være fra Japan, K-Pop og Anime. Den superpopulære gruppa BLACKPINK sitt medlem Lisa skal ha vært en av trendsetterne for denne sveisen.

– Dette er en frisyre som vi frisører har hatt på radaren et par sesonger allerede, men selv om trender er der ute kan de av og til ta litt tid før de blir gjeldende i gatebilde, forteller Eirik Thorsen, kreativ leder hos Adam og Eva til Melk & Honning.

Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime
Eirik Thorsen. Foto: Adam og Eva

– Det er en look som kan gjøres både edgy eller mer kommersiell alt etter hva som kler personen. Hvor mye hår som velges å ta med i sideluggen, lengden en går for og om man kombinerer den med en klassisk lugg i tillegg.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Thorsen synes det er en kul detalj som kan gjøre mye forandring på ansiktet.

– Det fordi man velger hvor en legger linjene og dermed hvilke punkt i ansiktet en vil fremheve. Linjen kan legges mot nesen, munnviken, kjeveben eller lengre ned. Det er ingen tvil om at jo kortere en velger å gå, jo mer dramatisk vil uttrykket bli. Så her er det mange muligheter.

Foreløpig ser det ikke ut til at denne looken har tatt av i Norge. Den erfarne frisøren og kreative lederen har nemlig ikke opplevd at så mange har kommet innom og bedt om denne looken.

– Men jeg har gjort den på flere allerede, da gjerne etter å ha selv anbefalt det til dem. Det blir spennende å se om vi ser en økning i folk som kommer med disse referansebildene nå!

Han forteller at den generelle trenden går i retning av frisyrer som er kortere og mer detaljert i front og lengre bak.

Foto: Instagram @danieljianing

– Tenk shag, mullet og wolfcut. Hime-cut føyer seg fint inn i denne verdenen, men gir en mer strukturert og hardere look på grunn av linjene. Med det sagt går det også an å lage linjen noe softere og allikevel få en frisyre inspirert av Hime.

Ifølge Thorsen fungerer denne looken best for de som har rett eller lett bølget hår med fint til medium tykkelse.

– Det kan også være kult på de med krøller, men da må en være bevisst på mengde hår en tar og lengde en går for. Har man veldig tykt hår kan det fort bli litt chunky, men vi frisører har triks for å kunne smale inn inntrykket slik at det skal se ut som det er en linje. Da må man være forberedt på å bruke litt mer tid på styling i etterkant.

Les også
Interiørekspertenes beste tips til sommerlig borddekking

Han tror absolutt at en mer kommersiell variant av en Hime-frisyre kan bli en greie fremover.

– Da gjerne med en lengde som går til kjevebein eller lengre. Det blir på en måte en videreføring og utvokst variant av curtain bangs – som har blitt allemannseie. Og går man for en slik variant er det heller ikke vanskelig å få linjen til å flyte mer inn i resten av håret på sikt, eller eventuelt å klippe den opp slik at det blir softere.

– De mer dramatiske variantene med kortere lengder og lugg er mer for de som tør å dra den litt lengre.

Til de som nå føler seg frista har Thorsen bare en ting å si;

– Go for it! Dette er en kul måte å få en mer tydelig sveis uten å måtte klippe mye av lengdene.

– Sørg for å finne en frisør du stoler på, se på litt bilder sammen og avgjør hva som er den rette lengden og mengden for deg.

Les også: Har du hørt om Gym Lips?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer